Plan voor nieuwe Amstelveense woontoren aan Ouderkerkerlaan naar volgende fase

Amstelveen - Het voorgenomen plan voor de realisatie van een volgens de gemeente 'duurzame' woontoren met liefst 130 woningen, op de plek van het tankstation en showroom aan de Ouderkerkerlaan, gaat naar de buurt. 

Een initiatief voor de woontoren werd in 2019 ingediend. Er heeft eerder al buurtconsultatie plaatsgevonden inzake de plannen, zo meldt gemeente in een persbericht. De beoogde bouwlocatie ligt in een gebied dat al is aangewezen als potentiële hoogbouwzone. De planvorming bevindt zich in nu in de zogenoemde 'haalbaarheidsfase.'

Veel zorgen uit de buurt

Het doel van de gemeente is om de haalbaarheid te onderzoeken en opnieuw reactie op te halen in de buurt, waarna de notitie met reacties aan de gemeenteraad wordt aangeboden. De gemeenteraad van Amstelveen is in april van dit jaar al geïnformeerd over zorgen van de buurt. Die zorgen concentreren zich op bouwhoogte, bezonning, parkeren en verkeer en woongenot.

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening, duurzaamheid): 'Door eerder met de buurt in gesprek te gaan, weten ontwikkelaar en gemeente wat er speelt. We nemen de zorgen serieus. We kunnen een deel ervan wegnemen door middel van onderzoek, bijvoorbeeld naar het aantal verkeersbewegingen. Ook hebben we na buurtconsultatie van de ontwikkelaar besloten om de toegang niet aan de woonwijk zijde te beschrijven maar aan de straatkant.'

Grond verkopen

Gordon vervolgt: 'We spannen ons in om te zorgen dat de ontwikkelaar op de begane grond ruimte biedt aan bijvoorbeeld een Spar express. Die is er nu ook. Dat gaven buurtbewoners aan.'

De gemeente wil grond verkopen om te zorgen dat het parkeren inpandig kan plaatsvinden. Daarnaast zal het woongebouw niet ten koste gaan van bomen en zal de hoeveelheid groen op het nu verharde terrein juist toenemen. Zorgen over de hoogte van het gebouw kan de gemeente niet wegnemen: de hoogte is niet gewijzigd. Het gebouw biedt volgens de gemeente voldoende afstand tot de omliggende gebouwen.

Reageren

Van 15 oktober tot en met 10 november 2021 is de concept startnotitie voor het plan online in te zien en kan erop gereageerd worden. Gemeente en ontwikkelaar houden een gezamenlijke inloopavond in de voormalige garage aan de Ouderkerkerlaan 150. Omwonenden krijgen hierover een brief. Reacties kunnen leiden tot aanpassingen. Klik hier voor de laatste gemeentelijke informatie over de plannen.

Vroegtijdig participeren

De gemeente werkt een nieuw proces uit voor participatie bij ruimtelijke initiatieven die afwijken van het bestemmingsplan. Een startnotitie dient als ruimtelijk kader voor het benodigde bestemmingsplan


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.