Plan voor openbare stadspiano's op Amstelveense pleinen en winkelcentra

Plan voor openbare stadspiano's op Amstelveense pleinen en winkelcentra Foto: Pixabay.com

Amstelveen - De ChristenUnie Amstelveen pleit ervoor om openbare stadspiano's te plaatsen op diverse Amstelveense pleinen nabij winkelcentra, te beginnen op het Stadsplein nabij Stadshart Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De partij zal daartoe tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 11 december 2019 een motie indienen.

Als de piano op het Stadsplein een succes is kan volgens de partij worden nagegaan of ook in de omgeving van andere winkelcentra in Amstelveen, zoals het Westwijkplein of Groenhof, piano’s geplaatst kunnen worden. Op deze wijze wordt volgens de ChristenUnie invulling geven aan de doelstellingen uit de cultuuragenda, om kunst en cultuur dicht bij de inwoners van Amstelveen te brengen.

'Inspiratie voor plaatsing van een stadspiano te over. Op de voorpagina van de cultuuragenda staat als titel ”de stad als podium” met een foto van een piano midden op de weg. Daarnaast bezocht één van onze fractieleden Jeruzalem. In die stad staat midden op het Jaffaplein in Jeruzalem een piano, die door voorbijgangers bespeeld kan worden. Op een aantal grote stations in Nederland is inmiddels de “stationspiano” verschenen, die de sfeer in de stationsgebouwen ten goede komt', meldt fractievoorzitter Bert De Pijper.

'Muziek verbindt mensen met elkaar. Toeschouwers blijven staan om naar de muziek te luisteren. Het geluid van de klanken van een piano maakt de aanwezigen blij. Wat zou het mooi zijn als ook in de Amstelveense winkelcentra pianoklanken, mensen blij maakt en op deze wijze cultuur direct bij de mensen brengt', aldus Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie.


Reacties