Impressie gemeente Amstelveen

Plannen voor nieuwe bioscoop in Amstelveen nu onzeker

Amsterlveen - De plannen voor een nieuwe Pathé-bioscoop in Stadshart Amstelveen zijn door de coronacrisis onzeker geworden.

Gemeente Amstelveen heeft de ambtelijke inzet vanuit de gemeente op het project inmiddels geminimaliseerd. Hoewel de onderhandelingen voor de nieuwe bioscoop nog niet definitief zijn afgekapt, is er geen duidelijkheid over het financieel sluitend krijgen van het project. Het is geen verrassing dat  bioscoopketens snoeihard worden geraakt door de crisis.

In het Stadshart bestaan al enkele jaren plannen voor een grote nieuwe Pathé Bioscoop, die moet worden ingepast in de cultuurstrip, maar de coronacrisis lijkt flink roet in het eten te gooien.

Onzeker
'De wereld ziet er natuurlijk volkomen anders uit door de coronacrisis,' zegt wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) in een reactie op het terugschroeven van de ambtelijke capaciteit op het project. Hij stelt dat de komst van Pathé inderdaad een stuk onzekerder is geworden en dat Amstelveen de ontwikkeling tijdelijk on hold heeft gezet. 'We waren dichtbij een overeenkomst, maar nu gaat het plan voorlopig even richting ijskast', zegt Raat.

Realistisch
Raat stelt dat Amstelveen realistisch kijkt naar tal van projecten en ontwikkelingen, niet alleen naar de nieuwe bioscoop. 'Wat voor de crisis een fantastische businesscase leek, is dat nu logischerwijs niet meer', zegt Raat  'We kunnen in deze tijden vanuit de gemeente niet anders dan heel kritisch kijken naar alle projecten en ontwikkelingen, zeker uit het oogpunt van financien. Dat betekent dat we als gemeente vooral kritisch kijken naar de ambtelijke inzet op projecten, maar zeker ook naar de externe inhuur. We gaan niet betalen om aan een dood paard te trekken.'

herbert_raat_stadsplein_markt.jpg
Herbert Raat bij de cultuurstrip (voor de coronacrisis)


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:50

Bovenkerk: nieuwe bussluis bij St. Urbanuskerk, bussluis bij Salamander blijft

Amstelveen - Automobilisten kunnen binnenkort niet meer langs de St. Urbanuskerk door Bovenkerk rijden. Er komt een nieuwe bussluis voor de kerk om doorgaand autoverkeer op de Noorddammerlaan-Legmeerdijk te weren. De bussluis bij Salamander blijft eveneens en wordt, na protest van omwonenden, toch niet verwijderd.

Corona Amstelveen vandaag 14:50

Stijging covid19-besmettingen zet door in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal positief op Covid19 geteste Amstelveners is, zoals al viel op te maken uit de laatste dagcijfers, opnieuw fors opgelopen. Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat de afgelopen twee weken 569 Amstelveners positief zijn bevonden: 3 Amstelveners werden opgenomen in het ziekenhuis en 2 Amstelveense Covid19-patiënten zijn overleden.

Advertorial Winkels vandaag 14:05

De wijnschuur pakt uit

Amstelveen - De Wijnschuur heeft een waanzinnige winactie waarbij je kans maakt op een diner thuis met privé chefkok én heerlijke wijn voor 6 à 8 personen ter waarde van maar liefst €800,-.

Kunst & Cultuur gisteren 18:03

Tussen Kunst & Kitsch in Cobra Museum Amstelveen

Amstelveen - Voor het tv-programma 'Tussen Kunst & Kitsch' zijn vandaag opnames gemaakt in het Cobra Museum in Amstelveen voor een nieuw seizoen van het alom geliefde tv-programma.

Politiek gisteren 12:25

Oppositiepartij bbA verwijt college met twee maten te meten

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt dat de zeven oppositiepartijen in Amstelveen in de voorbereiding op de gemeentelijke begroting voor 2021 op het verkeerde been zijn gezet door het College van B en W.