Schetsontwerp stendebouwkundigplan Alleman Kwartier, gemeente Amstelveen

Plannen voor nieuwe sociale huurwoningen in Bankras-Kostverloren

Amstelveen -  Het College van B en W wil in de wijk Bankras/Kostverloren plek creëren voor sociale huurwoningen en voor appartementen net boven de sociale huurgrens, door zowel wijkcentrum Alleman als medisch centrum Bankras met een apotheek in één nieuw pand te huisvesten op de locatie van de gesloopte Bankrashal.

‘Zo ontstaat er plek voor sociale huurwoningen en voor appartementen net boven de sociale huurgrens, waar veel vraag naar is’, meldt de gemeente over de voorgenomen gebiedsimpuls, die de titel Alleman Kwartier heeft gekregen.

Als de gemeenteraad het plan goedkeurt kan er een nieuwe multifunctionele wijkvoorziening komen aan het Oostelijk Halfrond en is het voornemen om Eigen Haard een appartementencomplex met circa 30 sociale huurwoningen te  laten realiseren op de plek van het oude medisch centrum Bankras. Ook wil de gemenete de grond van het oude wijkcentrum verkopen om ongeveer 60 huurappartementen te laten bouwen met huren van 720 tot 915 euro per maand (prijspeil 2019).

Woonmix

‘Voor een goede woonmix is er ook ruimte voor koopappartementen in het middensegment waar minimaal drie jaar zelfbewoning voor geldt’, meldt de gemeente. Dat moet resulteren in nog eens zo’n 60 koopappartementen tot 363.000 euro (prijspeil 2019) met parkeerplaatsen onder het gebouw.'

Startnotitie

Het plan is beschreven in de concept startnotitie Alleman Kwartier die het college van B en W nu vrijgeeft voor reacties. Floor Gordon, wethouder Ruimtelijke Ordening: 'Bij het realiseren van nieuwe bouwprojecten kijken we wat er nodig is en welke partijen we in de wijk kunnen samenbrengen voor een optimaal plan. Een plan dat meer balans brengt in het woningaanbod in Bankras/Kostverloren en voldoet aan onze woningambities om meer betaalbare woningen toe te voegen.'

Vervanging

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Welzijn): “Wijkcentrum Alleman is bijna 42 jaar oud en hoognodig aan vervanging toe. Het medisch centrum Bankras wil dringend uitbreiden om meer gevarieerde en kwalitatief goede zorg te kunnen bieden. Voor het wijkcentrum hebben we een online enquête gehouden. Hieruit komt naar voren dat het centrum van grote betekenis is voor de wijk. Modernisering is hard nodig en de ligging vinden buurtbewoners mooi centraal in het groen. We zetten in op een nieuw wijkcentrum met dezelfde omvang als het oude”.

Lees hier het volledige bericht van gemeente Amstelveen.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.