De wethouders Herbert Raat en Floor Gordon zitten met leden van Bewonersgroep Stadsdorp Elsrijk om de tafel. [Gemeente Amstelveen]

Plannen voor overkapping en horeca bij theater Elsrijk

Amstelveen – Bewonersgroep Stadsdorp Elsrijk wil het openluchttheater Elsrijk in de gelijknamige buurt in Amstelveen graag uitbreiden. De wethouders Herbert Raat van Cultuur en Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening staan positief tegenover de plannen.

In het parkje in het hart van Elsrijk organiseren bewoners al enige jaren culturele evenementen in het Openluchttheater Elsrijk. Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon gingen hier onlangs op bezoek vanwege de uitbreidingsplannen. Bewonersgroep Stadsdorp Elsrijk denkt aan een overkapping van het theater en heeft ambities voor horeca.

Buurtbistro

Sinds kort wordt de bijbehorende blokhut al een keer per maand omgedoopt tot ‘buurtbistro Elsrijk’. Hier kunnen zestien buurtbewoners tegen een kleine vergoeding aanschuiven voor een avondmaaltijd om elkaar beter te leren kennen.

De wethouders zijn blij met dit soort initiatieven die de sociale cohesie in Amstelveen kunnen bevorderen. “Hoe geweldig is het dat je in een park in je eigen wijk naar het theater kan?”, zegt Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “We willen graag helpen met de ambities die er zijn, maar moeten hierbij wel rekening houden met eventuele geluidsoverlast die uitbreiding met zich mee kan brengen. Wij gaan de bewonersgroep helpen bij het aanvragen van de juiste vergunningen. Zo’n parel willen we graag behouden voor de wijk.” 

Opgeknapt

Het openluchttheater vlakbij de Kruiskerk dateert van na de Tweede Wereldoorlog en werd druk bezocht tot in de jaren zeventig. Met de komst van een cultureel centrum in het Stadshart werd dit steeds minder en werd het theater op een gegeven moment niet meer gebruikt. In 2015 zijn het podium, de coulissen, de toegangspoorten en de zaal door de gemeente Amstelveen en vrijwilligers van Stadsdorp Elsrijk opgeknapt en weer in gebruik genomen.

“Dat het theater nu weer in gebruik is, is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen inwoners en de gemeente”, zegt wethouder Gordon. “Wij hebben Openluchttheater Elsrijk opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor Amstelveen Noord-West, dat iedere tien jaar wordt herzien en nu ter inzage ligt. De bewonersgroep heeft nu aangegeven graag kleinschalige horeca te willen exploiteren. Daarvoor is een wijziging in het bestemmingsplan nodig. We denken graag mee om te kijken wat mogelijk is.”

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.