De locatie op de Bovenkerkerhoek/Kalkbranderij in Amstelveen Zuid

Plannen voor tijdelijke tiny houses / containerwoningen in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Op initiatief van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) ligt er vanavond in de Amstelveense raadsvergadering een plan voor om te bekijken of er tijdelijke woningen (in de vorm van tiny houses of containerwoningen) kunnen worden gerealiseerd op een braakliggende locatie in Amstelveen Zuid.

Het terrein grenst aan de Kalkbranderij en Bovenkerkerweg, nabij het voormalige politiebureau in Amstelveen Zuid en het kantoor van bouwbedrijf De Heemraad. In het grasveldgebied staat nu alleen half open container die dienst doet als jongerenhangplek (JOP).

Met het indienen van een motie vraagt AVA vanavond, in gezamenlijkheid met D66, VVD en bbA, het College een quick-scan uit te voeren voor het terrein. Uit het Ruimtelijk Ontwikkelingsperspectief blijkt namelijk dat er voorlopig geen bouwplannen zijn voor het terrein.

AVA-fractievoorzitter Michel Becker stelt dat het terrein uitstekend geschikt kan zijn om tijdelijke en betaalbare huisvesting te creëren voor bijvoorbeeld starters (jongeren) en senioren.

michel_becker_ava.jpg
AVA-fractievoorzitter Michel Becker

In de gemeenteraadsvergadering van 12 februari jongstleden diende AVA al samen met D66 en VVD de motie Ontheffing vergunning grondexploitaties t.b.v. tijdelijke woonbestemming Tiny Houses in om voor starters en senioren tijdelijke huisvesting mogelijk te maken op lege plekken waar nog geen plannen bestaan voor bebouwing.

Met de nieuwe motie die vanavond door de vier partijen gezamenlijk wordt ingediend roepen genoemde partijen het College van B en W op hier uitvoering aan te geven. Becker spreekt van een uniek moment, omdat vanavond de eerste stap wordt gezet naar een nieuwe betaalbare woonvorm in Amstelveen. Hij is verheugd dat VVD, D66 en bbA de motie mede indienen.

AVA bedoelt met tiny houses kleine, maar volwaardige woningen van maximaal 50 m2. Deze staan op een (tijdelijke), fundering of op wielen. Maar er zijn ook mogelijkheden voor stapelbare containervarianten, om zo meer woonunits te kunnen creëren. Het College van B en W zal vanavond nader duiden of en welke invulling er mogelijk kan worden gegeven aan het plan.

Update: De ingediende motie is woensdagavond 18 november 2020 door de gemeenteraad aangenomen

motie_tiny_houses.jpg

 

WAT GAAT DE POLITIEK NOG MEER BESPREKEN VANAVOND? KLIK HIER


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.