De locatie op de Bovenkerkerhoek/Kalkbranderij in Amstelveen Zuid

Plannen voor tijdelijke tiny houses / containerwoningen in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Op initiatief van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) ligt er vanavond in de Amstelveense raadsvergadering een plan voor om te bekijken of er tijdelijke woningen (in de vorm van tiny houses of containerwoningen) kunnen worden gerealiseerd op een braakliggende locatie in Amstelveen Zuid.

Het terrein grenst aan de Kalkbranderij en Bovenkerkerweg, nabij het voormalige politiebureau in Amstelveen Zuid en het kantoor van bouwbedrijf De Heemraad. In het grasveldgebied staat nu alleen half open container die dienst doet als jongerenhangplek (JOP).

Met het indienen van een motie vraagt AVA vanavond, in gezamenlijkheid met D66, VVD en bbA, het College een quick-scan uit te voeren voor het terrein. Uit het Ruimtelijk Ontwikkelingsperspectief blijkt namelijk dat er voorlopig geen bouwplannen zijn voor het terrein.

AVA-fractievoorzitter Michel Becker stelt dat het terrein uitstekend geschikt kan zijn om tijdelijke en betaalbare huisvesting te creëren voor bijvoorbeeld starters (jongeren) en senioren.

michel_becker_ava.jpg
AVA-fractievoorzitter Michel Becker

In de gemeenteraadsvergadering van 12 februari jongstleden diende AVA al samen met D66 en VVD de motie Ontheffing vergunning grondexploitaties t.b.v. tijdelijke woonbestemming Tiny Houses in om voor starters en senioren tijdelijke huisvesting mogelijk te maken op lege plekken waar nog geen plannen bestaan voor bebouwing.

Met de nieuwe motie die vanavond door de vier partijen gezamenlijk wordt ingediend roepen genoemde partijen het College van B en W op hier uitvoering aan te geven. Becker spreekt van een uniek moment, omdat vanavond de eerste stap wordt gezet naar een nieuwe betaalbare woonvorm in Amstelveen. Hij is verheugd dat VVD, D66 en bbA de motie mede indienen.

AVA bedoelt met tiny houses kleine, maar volwaardige woningen van maximaal 50 m2. Deze staan op een (tijdelijke), fundering of op wielen. Maar er zijn ook mogelijkheden voor stapelbare containervarianten, om zo meer woonunits te kunnen creëren. Het College van B en W zal vanavond nader duiden of en welke invulling er mogelijk kan worden gegeven aan het plan.

Update: De ingediende motie is woensdagavond 18 november 2020 door de gemeenteraad aangenomen

motie_tiny_houses.jpg

 

WAT GAAT DE POLITIEK NOG MEER BESPREKEN VANAVOND? KLIK HIER


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.