Het GAMMA-filiaal in Amstelveen

Plannen voor verhuizing GAMMA naar Bovenkerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen ziet veel heil in een toekomstige verhuizing van bouwmarkt GAMMA van bedrijventerrein Legmeer naar bedrijventerrein Bovenkerk.

De bouwmarkt heeft volgens de gemeente de wens uit te breiden, maar kan dat niet op de huidige locatie aan Grutterij. De gemeente ziet wel ruimte voor een grotere, nieuwe GAMMA-vestiging aan Zetterij in Bovenkerk. Die moet dan komen op een braakliggend terrein tussen het ROC, de velden van RODA'23 en het terrein/clubgebouw van Scouting Hedera, zo blijkt uit vrijgegeven ambtelijke stukken. 

Herontwikkeling Legmeer

Het in de toekomst vrijkomen van de huidige locatie van de GAMMA aan Grutterij biedt volgens de gemeente tegelijkertijd kansen om dat perceel te herontwikkelen in het kader van de voorgenomen transformatie van bedrijventerrein Legmeer tot woon-werkgebied. Amstelveen wil van Legmeer een gemixt woon-werkgebied maken, een complex plan waar momenteel uitvoerig onderzoek naar wordt gedaan.

Versterkend winkelcluster

Een toekomstige verplaatsing van de GAMMA van bedrijventerrein Legmeer naar bedrijventerrein Bovenkerk past volgens de gemeente ‘in de voorgestane centralisatie van de perifere detailhandel en versterkt het winkelcluster op het bedrijventerrein Bovenkerk.’  Op bedrijventerrein Bovenkerk zijn momenteel diverse (woon-)winkels gevestigd, evenals bouwmarkt Praxis en bijvoorbeeld supermarkt AH.

Uiteraard dienen voor een dergelijke verhuizing nog diverse (gemeentelijke) procedures doorlopen te worden voor er groen licht kan worden gegeven, waaronder het ter inzage leggen van de plannen en inspraak. Wel zijn er al tal van onderzoeken uitgevoerd naar een nieuwe vestiging in Bovenkerk, zoals bodem - en akoestisch onderzoek, een onderzoek naar externe veiligheid en een flora & fauna scan. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws