De nieuwe naam Platform C werd vandaag bekend gemaakt. [Beeld: Platform C]

'Platform C' nieuwe naam culturele instellingen Amstelveen

AMSTELVEEN - Vandaag is de nieuwe naam van drie gefuseerde culturele instellingen aan het Stadsplein in Amstelveen (Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen) bekend gemaakt: de instellingen gaan verder onder de naam Platform C. 

De nieuwe naam werd vanmiddag bekend gemaakt door wethouder Maaike Veeningen (Cultuur, D66) en Marcel Jansen (directeur Platform C) tijdens de open dag die vandaag wordt gehouden.

Hotspot
De Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuilteen Amstelveen hebben de handen ineengeslagen en gaan dus voortaan door het leven onder de nieuwe naam, als de culturele hotspot van Amstelveen. Klik hier voor de Facebook-pagina van Platform C.

C
De C staat voor cultuur, creativiteit en communicatie. ‘Door het bundelen van onze krachten hopen we groter en sterker te worden’, zo sprak de nieuwe directeur Marcel Jansen (voorheen directeur van Muziek- en Dansschool Amstelveen) al. KLIK HIER.


Meer nieuws

Politiek vandaag 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen gisteren 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.