De nieuwe naam Platform C werd vandaag bekend gemaakt. [Beeld: Platform C]

'Platform C' nieuwe naam culturele instellingen Amstelveen

AMSTELVEEN - Vandaag is de nieuwe naam van drie gefuseerde culturele instellingen aan het Stadsplein in Amstelveen (Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen) bekend gemaakt: de instellingen gaan verder onder de naam Platform C. 

De nieuwe naam werd vanmiddag bekend gemaakt door wethouder Maaike Veeningen (Cultuur, D66) en Marcel Jansen (directeur Platform C) tijdens de open dag die vandaag wordt gehouden.

Hotspot
De Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuilteen Amstelveen hebben de handen ineengeslagen en gaan dus voortaan door het leven onder de nieuwe naam, als de culturele hotspot van Amstelveen. Klik hier voor de Facebook-pagina van Platform C.

C
De C staat voor cultuur, creativiteit en communicatie. ‘Door het bundelen van onze krachten hopen we groter en sterker te worden’, zo sprak de nieuwe directeur Marcel Jansen (voorheen directeur van Muziek- en Dansschool Amstelveen) al. KLIK HIER.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (41)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 41e dag dat de avondklok geldt, een foto uit de wijk Kronenburg.

Wonen gisteren 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.