Rob Franken
112

Pleidooi voor meer ANPR-camera’s in Amstelveen wegens auto-inbraken

Amstelveen – Omdat de afgelopen periode veel Amstelveners het slachtoffer zijn geworden van auto-inbraken en auto-strippers, pleiten D66 en VVD voor de aanschaf van meer ANPR-camera’s in Amstelveen.

De partijen hebben vragen gesteld aan het College van B en W over de inzet van extra ANPR-camera’s naar aanleiding van diverse auto-inbraken en het strippen van auto-interieurs in Westwijk en Elsrijk. In Amstelveen worden al ANPR-camera's ingezet.

Huidige maatregelen onvoldoende effectief

De twee collegepartijen vragen zich af of de voorlichting die door de gemeente wordt gegeven en de inzet van surveillerende agenten genoeg is: ‘Er is immers een tekort aan mankracht en deze maatregelen lijken nog onvoldoende effectief. Er zijn immers nog auto-inbraken’. De partijen melden dat buurtbewoners ‘s nachts verdachte personen met bivakmutsen in de wijk zouden zien.

ANPR Effectieve methode

VVD en D66 zien ANPR-camera’s een aantoonbaar effectieve methode om auto- en woninginbraken en andere high impact crimes tegen te gaan. ‘Deze methode is uitermate effectief gebleken en voor wat betreft de fracties van VVD en D66 meer dan de moeite waard om verder in te investeren.’

Betekenis ANPR

ANPR staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition, ofwel automatische kentekenplaatherkenning. De camera's lezen kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens. Als er een gezocht kenteken voorbij komt, wordt de politie gealarmeerd en gaan ze in de omgeving op zoek naar de betreffende auto.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.