Beeld van de Poeldag 2023

Poeldag belooft weer veel goeds: SportExperience en KidsFestival in één

Amstelveen - De Poeldag, een SportExperience en een KidsFestival in één, staat op zondag 26 mei 2024 weer op het programma. Op en rond De Poel kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur de leukste water- en landsporten ontdekt worden via tal van demo’s en clinics. Denk aan kanoën, suppen en zeilen, maar ook aan volleyballen, korfballen en schaatsen (op een zomerschaatsbaan).  

De Poeldag is de (water-)sportdag van Amstelveen en wordt voor de derde keer gehouden. Kinderen kunnen de hele dag spelen met  sport- en spelmateriaal uit de Beweegbus en zich uitleven op luchtkussens. Om 10.00 uur geeft wethouder Sport, Herbert Raat,  het startschot bij de Noordelijke Poeloever. Het grasceld aldaar is het epi-centrum van De Poeldag.

SportExperience

Tijdens de SportExperience laten tal van (water-)sportverenigingen je kennismaken met hun sport. Zo is er op het water een demo van Kanopolo en op het land een Capoeira optreden. Verder kan er geroeid worden in roeibootjes en Canadese kano’s en zijn er verschillende challenges. Iedereen kan meedoen met een wandeling rondom de Poel, een les Slow Sports of op het grasveld de vechtkunst WingTsun of Escrima uitproberen en leren. De hele dag kan er niet alleen worden geschaatst maar ook volleybal en korfbal gespeeld worden al dan niet onder leiding van trainers van de sportverenigingen.

poeldag231.jpg
Beeld van Poeldag 2023. Ook op 26 mei 2024 editie zijn er ook weer o.a. springkussens en een schaatsbaan

Deelnemende verenigingen

Deelnemende verenigingen zijn onder andere:

 • Kanovereniging Frisia
 • Schaatsvereniging de Poelster
 • Reddingsbrigade
 • Stichting de Uiterton
 • Uithoornse Roei en Kano Vereniging Michiel de Ruyter
 • Water Sportvereniging Amstelveen (WSA)
 • Scouting Livingstonegroep
 • Volleybalvereniging AMVJ-Martinus
 • Korfbalvereniging Oranje-Nassau
 • Studio Capoeira
 • Atletiek Vereniging Startbaan
 • Slow Sports
 • ATILIM
 • SAKBKunstLokaal

KidsFestival

Kinderen leven zich tijdens de Poeldag uit op het KidsFestival. Zij kunnen de hele dag buiten spelen met het sport- en spelmateriaal uit de Beweegbus en springen op springkussens. Kinderen kunnen zich laten schminken en langsgaan bij de ballonnen clown. Met een activiteiten-spaarkaart kunnen de kinderen stempels verdienen en met een volle spaarkaart een prijs ophalen. Het KidsFestival wordt begeleid door studenten Sportkunde van de HvA.

Relaxen

Ga tussendoor relaxen met een hapje of een drankje bij SUNDAY floating foodbar (bij Poel’s Up). Tijdens de Poeldag kan iedereen tussen 10:00-16:00 uur op en om de Poel gratis meedoen aan de verschillende activiteiten. Mis het niet, kom langs en doe mee tijdens deze (water)sportdag! Kijk voor het volledige programma op amstelveensport.nl/poeldag.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.