Op de oversteek gebeurde een ernstig ongeval. [Archief: Davey Photography, Rob Franken]
112

Politie Amstelveen bedankt omstanders voor hulp na gruwel-ongeval

Amstelveen – De Amstelveense politie bedankt diverse omstanders en betrokkenen die eerste hulp verleenden na het zeer ernstige ongeval afgelopen donderdagochtend voor het Amstelveen College.

Bij het gruwel-ongeval raakten een 14-jarige fietser en een 37-jarige motorrijder zwaar gewond. Direct na de botsing werd door meerdere omstanders eerste hulp verleend in afwachting van de ambulancedienst en de politie.

‘We willen alle omstanders, getuigen en de medewerkers van het Amstelveen College voor hun hulp en ondersteuning’, aldus de politie in een Facebook-bericht. De aanrijding heeft volgens de politie op enkele getuigen en andere betrokken veel impact gehad. ‘Het was een naar gezicht om te zien, de slachtoffers opstraat en alle brokstukken die over de weg verspreid lagen.'

Nieuwe getuigen gezocht

De politie zoekt nog altijd nieuwe getuigen van het ongeval, die tot op heden nog niet met de politie hebben gesproken. Ook hoopt de politie dat er beelden van camera's in de omgeving of dashcams opduiken. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen via 0900-884 met het TOEV van de politie Amsterdam. Voor andere vragen of voor meer informatie dan is wijkagent Jan Pieter Koopmans ook te bereiken via 0900-8844.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.