VLN Nieuws
112

Politie Amstelveen: 'Bekogeld met stenen & stoeptegels, agent gewond geraakt'

Amstelveen - Bij de ernstige ongeregeldheden in Amstelveen Zuid vannacht blijkt de politie te zijn bekogeld met stenen en gebroken stoeptegels. Daarbij is een agent gewond geraakt. Ook reed een automobilist in op een politie-linie, die gevormd moest worden om de situatie niet nog verder te laten escaleren.  

Dat meldt Politie Amstelveen zondagochtend na de ongeregeldheden op social media  De bestuurder van de auto die op de politie-linie inreed is direct aangehouden.  In totaal werden vannacht 24 personen aangehouden, de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
 
De schermutselingen ontstonden rond middernacht, toen bezoekers van een feest bij een partycentrum de confrontatie zochten met beveiligers, omdat zij geweigerd waren aan de deur. Een groep van zo'n honderd personen hield zich rond het partycentrum op. 

 
Nadat de politie de situatie aanvankelijk gesust leek te hebben, laaiden de ongeregeldheden later in de nacht opnieuw in alle hevigheid op, waarbij een groep raddraaiers even verderop in Westwijk de confrontatie zocht met de politie door agenten te bekogelen met onder andere stenen en stoeptegels. Daarbij raakte een agent gewond. Hij liep letsel aan zijn onderbeen op en is vannacht naar het VU-ziekenhuis overgebracht. Hij maakt het naar omstandigheden goed.
 
 
De burgemeester heeft zijn afschuw uitgesproken over de gebeurtenissen.

Oproep: meld vernielingen
De politie doet een oproep aan inwoners en bedrijven in de omgeving, omdat nog niet volledig in beeld is welke vernielingen er allemaal zijn aangericht. De politie vraagt benadeelden, getuigen of inwoners/bedrijven met (deurbel)camerabeelden om contact te zoeken met de politie via 0900-8844.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.