Politie Amstelveen
112

Politie Amstelveen deelt bekeuringen uit aan bromfietsers

Amstelveen – De politie heeft op verschillende plekken in Amstelveen scooters en bromfietsen gecontroleerd. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd.

In de ongevallenstatistieken van 2018 is te zien dat vooral bestuurders van bromfietsen en snorfietsen in de leeftijd van 16 tot 21 jaar betrokken zijn bij aanrijdingen met zwaar letsel. In verband hiermee zal de politie de gemotoriseerde tweewielers komend jaar regelmatig controleren.

Controles

Afgelopen woensdag zijn er al diverse controles uitgevoerd op de hoek van de Kalfjeslaan en de Amsterdamseweg en bij de kruising tussen de Van der Hooplaan en de Sportlaan. Binnen tweeënhalf uur werden er in het totaal 41 bromfietsen en scooters gecontroleerd.

De politie meldt op Facebook dat veertien van de 41 voertuigen niet over de wettelijke eisen bleken te beschikken om op de openbare weg te rijden. Daarnaast zijn er ook nog eens tien bekeuringen uitgedeeld in verband met verkeersovertredingen.

Telefoon

Veertien gemotoriseerde tweewielers konden harder rijden dan wettelijk is toegestaan. Wat betreft de verkeersovertredingen reden twee mensen door rood licht en hadden twee bestuurders hun telefoon in de hand.

Daarnaast werden er twee bekeuringen uitgedeeld voor het rijden op een zogenoemd verplicht fietspad, kreeg een bestuurder een bon voor het niet gebruiken van de rijbaan met de bromfiets en werd er aan twee bestuurders een boete opgelegd omdat ze geen helm op hadden. Daarnaast reed een bestuurder zonder reflector op de achterzijde van zijn voertuig.

Eisen

Tijdens de laatste controle op de Van der Hooplaan negeerde een jonge bromfietser ook nog eens het stopteken van een politieman op de rotonde. Nadat hij achterhaald was, werd zijn bromfiets uitvoerig technisch onderzocht. Hierbij werd geconstateerd dat het voertuig niet aan alle technische eisen voldeed.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.