Archief VTF
112

Politie Amstelveen haalt opnieuw 'drugsrijders' van de weg

Amstelveen - Het aantal automobilisten dat wordt betrapt terwijl ze onder invloed van drugs achter het stuur zitten is landelijk fors toegenomen, zo maakte de Nationale Politie onlangs bekend. De politie in Amstelveen kan daarover meepraten: deze week werden in Amstelveen al diverse bestuurders die onder invloed van drugs hun voertuig bestuurden van de weg gehaald.

Gisteren wist de politie, dankzij meldingen van de speciale ANPR-camera's die dagelijks in Amstelveen worden ingezet, twee bestuurders te betrappen op het rijden onder invloed van respectievelijk cocaïne en THC. Dat bleek uit afgenomen speekseltesten.

ANPR-camera's

De ANPR-camera's (Automatic NumberPlate Recognition) scannen kentekens van voorbijrijdende voertuigen en blijken uiterst effectief. Als een 'verdacht' kenteken wordt gescand, bijvoorbeeld van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn, komt er direct een melding en kan de politie erop af.

Na ANPR-hits gisteren konden de twee 'drugsrijders' dus van de weg worden gehaald. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van drugs, maar de politie boekte al meer succes deze week.

THC

Eergisteren kon dankzij een melding van ANPR-camera ook al een automobilist betrapt worden op rijden onder invloed van drugs. Ook deze bestuurder, die staande werd gehouden op de Keizer Karelweg, testte positief bij een speekseltest en wel op THC (een werkzame stof in hasj en wiet). Bovendien bleek deze automobilist te rijden met een ingevorderd rijbewijs. 

Ook actieve controles

Afgelopen weekeinde controleerde de politie actief op drugs- en drankrijders. Vrijdagnacht werd een 22-jarige bestuurder betrapt op rijden onder invloed van THC, nadat hij opvallend rijgedrag vertoonde (door rood rijden).

Ook drankrijden blijkt nog geen verleden tijd: twee bestuurders van een snorfiets werden zaterdagnacht aangehouden en raakten hun rijbewijs kwijt na een positieve blaastest, een van hen was beginnend bestuurder.


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.