Archief VTF
112

Politie Amstelveen haalt opnieuw 'drugsrijders' van de weg

Amstelveen - Het aantal automobilisten dat wordt betrapt terwijl ze onder invloed van drugs achter het stuur zitten is landelijk fors toegenomen, zo maakte de Nationale Politie onlangs bekend. De politie in Amstelveen kan daarover meepraten: deze week werden in Amstelveen al diverse bestuurders die onder invloed van drugs hun voertuig bestuurden van de weg gehaald.

Gisteren wist de politie, dankzij meldingen van de speciale ANPR-camera's die dagelijks in Amstelveen worden ingezet, twee bestuurders te betrappen op het rijden onder invloed van respectievelijk cocaïne en THC. Dat bleek uit afgenomen speekseltesten.

ANPR-camera's

De ANPR-camera's (Automatic NumberPlate Recognition) scannen kentekens van voorbijrijdende voertuigen en blijken uiterst effectief. Als een 'verdacht' kenteken wordt gescand, bijvoorbeeld van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn, komt er direct een melding en kan de politie erop af.

Na ANPR-hits gisteren konden de twee 'drugsrijders' dus van de weg worden gehaald. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van drugs, maar de politie boekte al meer succes deze week.

THC

Eergisteren kon dankzij een melding van ANPR-camera ook al een automobilist betrapt worden op rijden onder invloed van drugs. Ook deze bestuurder, die staande werd gehouden op de Keizer Karelweg, testte positief bij een speekseltest en wel op THC (een werkzame stof in hasj en wiet). Bovendien bleek deze automobilist te rijden met een ingevorderd rijbewijs. 

Ook actieve controles

Afgelopen weekeinde controleerde de politie actief op drugs- en drankrijders. Vrijdagnacht werd een 22-jarige bestuurder betrapt op rijden onder invloed van THC, nadat hij opvallend rijgedrag vertoonde (door rood rijden).

Ook drankrijden blijkt nog geen verleden tijd: twee bestuurders van een snorfiets werden zaterdagnacht aangehouden en raakten hun rijbewijs kwijt na een positieve blaastest, een van hen was beginnend bestuurder.


Meer nieuws

Advertorial Algemeen vandaag 15:27

MayVy verrast winnares met heerlijk diner

Amstelveen - Eigenaresse Willow Le startte delicatessenzaak MayVy vanwege haar passie voor Aziatisch eten. Middels de social media campagne #MeandMayVy wilde ze haar producten onder de aandacht brengen. Haar doel om een community te creëren is gelukt. De online post met de meeste likes is bekend en graag verrast ze winnares Justine met een heerlijk diner voor 4 personen. 

Algemeen vandaag 10:05

Geef een boek cadeau: ‘Brief voor de koning’ voor leerlingen Groep 8

Amstelveen Kinderburgemeester Elina en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) hebben samen het startsignaal gegeven voor  de campagne ‘Geef een boek cadeau’ , door op basisscholen Palet Zuid en Piet Hein het boek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt uit te delen aan groep acht.

Algemeen gisteren 14:53

Conflictscheidingen Amstelveense ouders: gemeente biedt hulp

Amstelveen - Om schade bij kinderen door scheidingen van ouders zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te beperken probeert gemeente Amstelveen zogenoemde conflictscheidingen cq. vechtscheidingen bij Amstelveense ouders zoveel mogelijk te voorkomen met diverse soorten hulp en voorlichting.