112

Politie Amstelveen heeft handen vol aan 'positief geteste' verwarde man

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft de handen vol gehad aan een verwarde man die onder andere vanaf zijn balkon riep positief te zijn gestest op Covid-19.

De politie kreeg gisterenochtend melding over de verwarde man, die al vaker voor ophef had gezorgd. De man raakte bij een recent incident nog in gevecht met de politie, meldt Politie Amstelveen op sociale media (FB).
 
Eenmaal ter plaatse deed de man niet open, maar voor de politie was duidelijk dat hij in een psychose zat. De man riep vanaf zijn balkon dat hij onlangs positief was getest op Covid-19. Daarop besloot de politie met beschermingskleding aan de woning binnen te vallen.
 
Terwijl de deur werd geforceerd gooide de verwarde man zijn telefoon nog naar buiten, die op een dienstauto belandde met als gevolg schade aan het dak. De man kon in zijn woning snel onder controle worden gebracht en is vervolgens overgedragen aan medewerkers van een psycholance.
 
Op Twitter toont de politie, met een foto vanaf de Rembrandtweg in het Stadshart, de beschermende kleding die noodzakelijk was om de woning binnen te vallen. 
 
Recent was nog landelijk in het nieuws  dat de politie over het algemeen veel te stellen heeft met verwarde personen

Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.