Politie Amstelveen kondigt controles op fietsverlichting aan

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft aangekondigd de komende periode extra te controleren op fietsverlichting.

Het niet voeren van goede verlichting door fietsers is een ergernis bij veel weggebruikers, zeker nu het weer langer donker is. Dat blijkt onder andere uit de reacties op de aannkodiging van de Amstelveense politie op social meida.
 
De politie waarschuwt dat voor het niet voeren van deugdelijke fietsverlichting een boete van 60 euro kan opleveren.
 
Bij het begin van het herfst/winterseizoen is er traditiegetrouw veel aandacht voor fietsverlichting; in voorbije  jaren organiseerde de gemeente al vaker in samenwerking met de politie diverse acties
 
In het verleden zijn in plaats van boetes ook geregeld gratis fietslampjes uitgedeeld. Dergelijke acties kunnen niet op ieders sympathie rekenen, omdat daarmee gevaarlijk verkeersgedrag (fietsen zonder verlichting) wordt beloond.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.