Davey Photography, Davey Baas
112

Politie Amstelveen kondigt meer controles aan op 'racebaan' Beneluxbaan

Amstelveen - De Amstelveense politie laat weten de komende periode zowel zichtbaar als onzichtbaar snelheidscontroles te blijven uitvoeren op de Beneluxbaan in Amstelveen, omdat automobilisten het gaspedaal er nog altijd geregeld erg diep indrukken.

In tegenstelling tot vroeger is de maximumsnelheid op de Beneluxbaan sinds de aanleg van de nieuwe Amstelveenlijn (tram 25) overal aangepast naar 50 kilometer per uur, waar voorheen op diverse gedeeltes 70 kilometer per uur mocht worden gereden. 
 
'Een te hoge snelheid brengt extra gevaar met zich mee bij het in- en uitvoegen bij de kruisingen. Ook zorgt dit voor meer geluidsoverlast voor omwonenden', stelt de politie op social media, waarbij wordt gewaarschuwd dat overal max. 50 mag worden gereden.
 

Beneluxbaan racebaan

De polite vraagt zich af of automobilisten de Beneluxbaan soms als racebaan zien, want de afgelopen maanden werden al heel wat rijbewijzen ingevorderd wegens een overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 kilomter per uur. Eerder al leidde sommige extreme snelheidsovertedingen op de Beneluxbaan tot politieke vragen en gingen er stemmen op voor de plaatsting van snelheidscamera's of drempels.
 
Voor de politie is het in ieder geval duidelijk: de Beneluxbaan is geen racebaan en weggebruikers wordt gevraagd om zich aan de geldende maximum snelheid te houden.
Geef uw mening

Welke maximumsnelheid heeft jouw voorkeur op de Beneluxbaan?

De gemeente gaat de defintieve maximumsnelheid op gedeeltes van de Beneluxbaan nog bepalen. Welke maximumsnelheid vind jij gepast?

Totaal 2622x gestemd

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen gisteren 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen gisteren 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.