Damir Alić, wapenexpert van de politie
112

Politie Amstelveen overspoeld met wapens tijdens inleveractie

Amstelveen - De actie 'Van je wapen af zonder straf' is tot dusver een opmerkelijk succes in Amstelveen. In drie dagen tijd werden talloze steek- en nepvuurwapens, maar ook een flink aantal echte vuurwapens ingeleverd bij - of opgehaald door - de politie.

Damir Alić, wapenexpert bij Politie Amsterdam-Amstelland, is verheugd dat de actie tot dusver succesvol is in Amstelveen.

nepawapens.jpg

Hij is van mening dat dat succes mede te danken is aan het feit dat er vanuit de gemeente Amstelveen veel aandacht is geweest voor de actie. De rol van burgemeester Poppens, die samen met wijkagenten scholen en wijkcentra bezocht om inwoners te attenderen op het gevaar van wapens en deze in te leveren, prijst hij daarin.

Inleveractie

Deze week kunnen - in het kader van de landelijke actie #vanjewapenafzonderstraf en #dropjeknife - anoniem wapens worden ingeleverd bij het Amstelveense politiebureau (zie hier). Steek, - slag- en nepwapens kunnen zonder gevolgen bij het bureau worden gedeponeerd - en daar maken dus opmerkelijk veel Amstelveners gebruik van.

Score: 15 echte vuurwapens

Ook kunnen inwoners straffeloos echte vuurwapens inleveren: inwoners die een vuurwapen in hun bezit hebben en daar vanaf willen kunnen een afspraak maken, waarop de politie (in burger) het wapen thuis op komt ophalen. Een opmerkelijke score: 'Alleen in Amstelveen hebben we al 15 echte vuurwapens opgehaald,' zegt Alić. Die vuurwapens worden vervolgens wel door de politie op sporen gecontroleerd. 

De politie heeft ook een enorm assortiment nep-vuurwapens binnengekregen, die vaak moeilijk van echte wapens te onderscheiden zijn. Zo kreeg Alić al een replica van zijn eigen dienstpistool onder ogen. 

Klik op de Play Button voor diverse ingeleverde (nep-)wapens


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.