Politie Amstelveen, Facebook
112

Politie Amstelveen redt hond uit snikhete auto; baasje aangehouden

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft woensdagmiddag aan het Westwijkplein een hond gered die al een uur in een snikhete auto was opgesloten. Het baasje is aangehouden vanwege dierenkwelling.

De politie meldt op Facebook dat slechts één raam van de auto op een kier stond.

De hond is door de politie uit het voertuig gehaald en direct in een politievoertuig met airco geplaatst. De hond is daarna meegenomen naar het politiebureau om af te koelen en maakt het tot dusver goed.

Omdat de temperaturen in een auto razendsnel kunnen oplopen, kunnen dergelijke opsluitingen viervoeters snel fataal worden. Ondanks talloze waarschuwingen komen er op warme dagen door het hele land meldingen binnen van honden die in auto's zijn opgesloten. 

De eigenerasse die kort na de bevrijding door de politie ter plaatse kwam, is aangehouden voor dierenkwelling. Het basisteam Amstelveen heeft de zaak verder in onderzoek.

'Zie je een dier in nood? Bel dan gelijk de politie op 0900-8844. Bij levensbedreigende zaken bel je met 112.', meldt de politie.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.