Beeld ter illustratie (niet de hond in kwestie)

Politie Amstelveen waarschuwt na twee reddingsacties: laat hond niet achter in auto

Amstelveen - Nadat de Amstelveense politie de afgelopen week tot twee keer toe honden uit een afgesloten voertuig moest halen, wordt hondeneigenaren met een warm weekend in aantocht nogmaals verzocht hun viervoeters niet achter te laten in hun auto, ook niet voor even.

Afgelopen donderdag heeft de politie twee Jack Russels uit een geparkeerde auto op de parkeerplaats aan Escapade moeten bevrijden en daags eerder werd een hond uit een geparkeerde camper gered in het Amsterdamse bos, terwijl het meer dan 30 graden was. 

De geredde honden zijn terug bij hun eigenaar: de camper-eigenaar (een Italiaanse toerist) kreeg 400 euro boete, de eigenaar van de Jack Russels kwam net aanlopen toen de politie de honden had bevrijd en heeft een officiele waarschwuing gekregen.

Nu het de temperaturen dit weekend weer oplopen voelt de politie zich genoodzaakt hondeneigenaren in Amstelveen nogmaals te attenderen op het grote gevaar van snel oplopende warmte in auto's.  Parkeren in de schaduw en ramen op een kiertje is daarbij niet voldoende om een hond te beschermene tegen de warmte.: 'We moeten het helaas toch blijven herhalen: Dit weekend wordt het weer warm dus laat je hond niet achter in de auto!,' aldus de politie op social media.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen 8 aug. 2022 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.