Beeld uit veiligheidsvideo van Politie Amstelveen [2018]
112

Politie Amstelveen waarschuwt; potloodventers weer uit winterslaap

Amstelveen – De Amstelveense politie meldt dat ieder jaar als de weersomstandigheden verbeteren, potloodventers opduiken in de gemeente.

‘Jaarlijks krijgen wij zodra het weer verbetert zo nu en dan meldingen binnen over potloodventers.  Zie je een schennispleger? Onthoud het signalement en bel direct 112,’ meldt de politie.

Schennisplegers in Amstelveen

Potloodventers cq. schennisplegers, zijn geen onbekend verschijnsel in Amstelveen. In de zomer van 2018 speelde het probleem met name rond Campus Uilenstede. De politie maakte toen zelfs een speciale waarschuwingsvideo en adviseerde studenten alleen een veilige route te lopen, omdat diverse studenten werden lastiggevallen.

In 2016 sloeg een potloodventer toe bij een Pokémon hotspot (toen een razend populair spel) in de omgeving van Uilenstede in Amstelveen.

De politie geeft op social media aan scherp te zijn op meldingen van potloodventers en zo snel mogelijk ter plaatse komen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.