Pixabay.com

Politie controleert leerlingenkluisjes bij drie middelbare scholen in Amstelveen

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft gisteren (donderdag 13 februari 2020) bij drie middelbare scholen preventief kluisjes van leerlingen gecontroleerd. 

Dat meldt gemeente Amstelveen. De controles maakten onderdeel uit van een speciale politie-actiedag die gisteren werd gehouden.

Resultaat
De controles werden overdag uitgevoerd, maar er werden geen alarmerende vondsten gedaan. De politie spreekt van 'een mooi en geruststellend resultaat'. Bij welke scholen de controle werd uitgevoerd, wordt niet door de gemeente vermeld.

Kluisjescontrole
Kluisjescontroles op scholen door de politie zijn niet ongewoon. Bij een soortgelijke controle op scholen in Zaandam werden begin februari nog messen, hamers en een stroomstootwapen aangetroffen.

Geen zorgen
Wijkagent Jan Pieter Koopmans laat via het persbericht van de gemeente weten dat de controle in Amstelveen geen verdachte vondsten opleverde: 'We hebben niets aangetroffen waar we ons zorgen om maken'.

Politie-actiedag
Ook een controle op fietsverlichting viel onder de acties tijdens de speciale politieactiedag in Amstelveen. Daar gingen meer dan dertig fietsers op de bon.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.