Pixabay.com

Politie controleert leerlingenkluisjes bij drie middelbare scholen in Amstelveen

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft gisteren (donderdag 13 februari 2020) bij drie middelbare scholen preventief kluisjes van leerlingen gecontroleerd. 

Dat meldt gemeente Amstelveen. De controles maakten onderdeel uit van een speciale politie-actiedag die gisteren werd gehouden.

Resultaat
De controles werden overdag uitgevoerd, maar er werden geen alarmerende vondsten gedaan. De politie spreekt van 'een mooi en geruststellend resultaat'. Bij welke scholen de controle werd uitgevoerd, wordt niet door de gemeente vermeld.

Kluisjescontrole
Kluisjescontroles op scholen door de politie zijn niet ongewoon. Bij een soortgelijke controle op scholen in Zaandam werden begin februari nog messen, hamers en een stroomstootwapen aangetroffen.

Geen zorgen
Wijkagent Jan Pieter Koopmans laat via het persbericht van de gemeente weten dat de controle in Amstelveen geen verdachte vondsten opleverde: 'We hebben niets aangetroffen waar we ons zorgen om maken'.

Politie-actiedag
Ook een controle op fietsverlichting viel onder de acties tijdens de speciale politieactiedag in Amstelveen. Daar gingen meer dan dertig fietsers op de bon.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.