Politie controleert leerlingenkluisjes bij drie middelbare scholen in Amstelveen

Politie controleert leerlingenkluisjes bij drie middelbare scholen in Amstelveen Foto: Pixabay.com

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft gisteren (donderdag 13 februari 2020) bij drie middelbare scholen preventief kluisjes van leerlingen gecontroleerd. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat meldt gemeente Amstelveen. De controles maakten onderdeel uit van een speciale politie-actiedag die gisteren werd gehouden.

Resultaat
De controles werden overdag uitgevoerd, maar er werden geen alarmerende vondsten gedaan. De politie spreekt van 'een mooi en geruststellend resultaat'. Bij welke scholen de controle werd uitgevoerd, wordt niet door de gemeente vermeld.

Kluisjescontrole
Kluisjescontroles op scholen door de politie zijn niet ongewoon. Bij een soortgelijke controle op scholen in Zaandam werden begin februari nog messen, hamers en een stroomstootwapen aangetroffen.

Geen zorgen
Wijkagent Jan Pieter Koopmans laat via het persbericht van de gemeente weten dat de controle in Amstelveen geen verdachte vondsten opleverde: 'We hebben niets aangetroffen waar we ons zorgen om maken'.

Politie-actiedag
Ook een controle op fietsverlichting viel onder de acties tijdens de speciale politieactiedag in Amstelveen. Daar gingen meer dan dertig fietsers op de bon.


Reacties