Lasercontrole aan de Van Heuven Goedhartlaan
112

Politie controleert op verzoek van Amstelveners: dit waren de hotspots

Amstelveen - De Amstelveense politie zette donderdagmiddag- en avond een dienstwagen in om speciaal op verzoek van Amstelveners locaties te bezoeken waar regelmatig overlast wordt geconstateerd. De politie bezocht diverse hotspots.

De van Instagram bekende politieagent Jim reed gisteren samen met agent in opleiding Otis kris-kras door Amstelveen om op door inwoners opgegeven locaties te controleren. Dit waren de hotspotlocaties waarover meerdere klachten binnenkwamen:

Orion: hardnekkig aso-gedrag bij scholen

Een hardnekkig probleem bij het scholencomplex in Middenhoven: ouders en verzorgers die kinderen ophalen en brengen blijven ondanks talloze eerdere controles, waarschuwingen en boetes foutparkeren aan Orion om zo dicht mogelijk bij de school te staan: dit tot grote ergernis van omwonenden en ook van de politie.

Beneluxbaan-rotondes: onveilige situaties

Bij de politie kwamen veel klachten binnen over het gedrag van verkeersdeelnemers bij de rotondes van de Beneluxbaan: geen voorrang geven door automobilisten en anderzijds het niet aangeven van richting door fietsers zijn grote ergernissen.

Beneluxbaan: afsluiting richting Amsterdam

Een actueel probleem speelt door een  afsluiting van de Beneluxbaan ter hoogte van Uilenstede in de richting van Amsterdam. Niet alleen zorgt dat voor extra drukte biij de noordelijke rotondes van de Beneluxbaan, ook slibt onder andere de Keizer Karelweg en de Amsterdamseweg dicht doordat automobilisten een omleidingsroute moeten volgen, die ook nog onduidelijk is aangegeven. 

Van der Hooplaan: oversteekplaats

Diverse klachten kreeg de politie ook over de oversteekplaats in het midden van de winkelstrip aan de Van der Hooplaan in Keizer Karelpark: daar weigeren veel weggebruikers voorrang te geven aan voetgangers die willen oversteken.

Groenhof: foutparkeerders en oversteeklocatie

Voor supermarkt Jumbo bij winkelcentrum Groenhof parkeren nog al eens automobilisten op invalideplekken, terwijl zij daarvoor geen kaart hebben en ook de met verkeerslichten uitgeruste oversteekplek bij de Groenelaan racen auto’s vaak door rood.

Hardrijders: diverse locaties

Te hard rijdend verkeer is een grote ergernis van veel wijkbewoners. Diverse plekken waar regelmatig geklaagd wordt over racende automobilisten en motoren werden door de politie bezocht.  De klachten over hardrijders bestaan in de hele gemeenten: de politie bezocht gisteren de Van Heuven Goedhartlaan (foto boven),  Dr. Willem Dreesweg, de Lindenlaan, de Korianderlaan en langs de Amstel ter hoogte van Nes. Er werden bij de korte controles geen excessieve snelheidsovertredingen waargenomen, maar de politie zal vaker terugkeren op deze plekken.

Overlast jeugd Saskia van Uylenburgweg

Aan de Saskia van Uylenburgweg in Kronenburg, onder andere ter hoogte van de grote parkeerplaats, zorgt jeugd regelmatig voor overlast doordat zij samen komen om brommers en motoren te showen. Volgens agent  Jim een lastig probleem, omdat de jongeren duidelijk op zoek zijn naar een plek waar zij ongestoord samen kunnen komen: en die is er niet. Jim roept de politiek op om mee te helpen dit probleem op te lossen.

Jij vraagt - Wij rijden

Tijdens de dienst op bestelling (ofwel Jij vraagt - Wij rijden) gisteren werden diverse bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld. Opvallend was ook dat drie fietsers een boete kregen voor het vasthouden van een mobieltje tijdens het fietsen.

De politie spreekt van een waardevolle dienst en dankt inwoners voor het doorgeven van de overlastlocaties. Ook kreeg de politie diverse complimenten voor het controleren op een aantal probleemplekken. 'Dat maakt het werk extra leuk,' aldus Jim. Het ligt in de bedoeling dat de politie vaker dergelijke verzoekdiensten gaat rijden.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.