Lasercontrole aan de Van Heuven Goedhartlaan
112

Politie controleert op verzoek van Amstelveners: dit waren de hotspots

Amstelveen - De Amstelveense politie zette donderdagmiddag- en avond een dienstwagen in om speciaal op verzoek van Amstelveners locaties te bezoeken waar regelmatig overlast wordt geconstateerd. De politie bezocht diverse hotspots.

De van Instagram bekende politieagent Jim reed gisteren samen met agent in opleiding Otis kris-kras door Amstelveen om op door inwoners opgegeven locaties te controleren. Dit waren de hotspotlocaties waarover meerdere klachten binnenkwamen:

Orion: hardnekkig aso-gedrag bij scholen

Een hardnekkig probleem bij het scholencomplex in Middenhoven: ouders en verzorgers die kinderen ophalen en brengen blijven ondanks talloze eerdere controles, waarschuwingen en boetes foutparkeren aan Orion om zo dicht mogelijk bij de school te staan: dit tot grote ergernis van omwonenden en ook van de politie.

Beneluxbaan-rotondes: onveilige situaties

Bij de politie kwamen veel klachten binnen over het gedrag van verkeersdeelnemers bij de rotondes van de Beneluxbaan: geen voorrang geven door automobilisten en anderzijds het niet aangeven van richting door fietsers zijn grote ergernissen.

Beneluxbaan: afsluiting richting Amsterdam

Een actueel probleem speelt door een  afsluiting van de Beneluxbaan ter hoogte van Uilenstede in de richting van Amsterdam. Niet alleen zorgt dat voor extra drukte biij de noordelijke rotondes van de Beneluxbaan, ook slibt onder andere de Keizer Karelweg en de Amsterdamseweg dicht doordat automobilisten een omleidingsroute moeten volgen, die ook nog onduidelijk is aangegeven. 

Van der Hooplaan: oversteekplaats

Diverse klachten kreeg de politie ook over de oversteekplaats in het midden van de winkelstrip aan de Van der Hooplaan in Keizer Karelpark: daar weigeren veel weggebruikers voorrang te geven aan voetgangers die willen oversteken.

Groenhof: foutparkeerders en oversteeklocatie

Voor supermarkt Jumbo bij winkelcentrum Groenhof parkeren nog al eens automobilisten op invalideplekken, terwijl zij daarvoor geen kaart hebben en ook de met verkeerslichten uitgeruste oversteekplek bij de Groenelaan racen auto’s vaak door rood.

Hardrijders: diverse locaties

Te hard rijdend verkeer is een grote ergernis van veel wijkbewoners. Diverse plekken waar regelmatig geklaagd wordt over racende automobilisten en motoren werden door de politie bezocht.  De klachten over hardrijders bestaan in de hele gemeenten: de politie bezocht gisteren de Van Heuven Goedhartlaan (foto boven),  Dr. Willem Dreesweg, de Lindenlaan, de Korianderlaan en langs de Amstel ter hoogte van Nes. Er werden bij de korte controles geen excessieve snelheidsovertredingen waargenomen, maar de politie zal vaker terugkeren op deze plekken.

Overlast jeugd Saskia van Uylenburgweg

Aan de Saskia van Uylenburgweg in Kronenburg, onder andere ter hoogte van de grote parkeerplaats, zorgt jeugd regelmatig voor overlast doordat zij samen komen om brommers en motoren te showen. Volgens agent  Jim een lastig probleem, omdat de jongeren duidelijk op zoek zijn naar een plek waar zij ongestoord samen kunnen komen: en die is er niet. Jim roept de politiek op om mee te helpen dit probleem op te lossen.

Jij vraagt - Wij rijden

Tijdens de dienst op bestelling (ofwel Jij vraagt - Wij rijden) gisteren werden diverse bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld. Opvallend was ook dat drie fietsers een boete kregen voor het vasthouden van een mobieltje tijdens het fietsen.

De politie spreekt van een waardevolle dienst en dankt inwoners voor het doorgeven van de overlastlocaties. Ook kreeg de politie diverse complimenten voor het controleren op een aantal probleemplekken. 'Dat maakt het werk extra leuk,' aldus Jim. Het ligt in de bedoeling dat de politie vaker dergelijke verzoekdiensten gaat rijden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Natuurbeschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur vandaag 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.

Politiek vandaag 10:28

Drie (oud-)burgemeesters luiden jubileumjaar (30) Burgerbelangen Amstelveen in

Amstelveen - Met de overhandiging van een klein walnotenboompje aan drie (oud-)burgemeesters van Amstelveen (Jan van Zanen, Miriam van ’t Veld) en Tjapko Poppens heeft de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gisteren het jubileumjaar van bbA geopend. De lokale partij bestaat 30 jaar.

Verkeer & Vervoer vandaag 09:43

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.