Politie en handhaving Amstelveen: meerdere meldingen van negeren maatregelen

Amstelveen - Hoewel de meeste Amstelveners zich keurig aan de strenge corona-maatregelen lijken te houden, zijn er nog altijd inwoners die dat niet doen. Zowel Team Handhaving van gemeente Amstelveen als de politie zeggen meerdere meldingen te krijgen over inwoners die de maatregelen negeren.

De politie Amstelveen meldde gisterenavond op Facebook meerdere meldingen te krijgen dat de ingevoerde maatregelen genegeerd worden. Zo zouden sporters in het Amsterdamse bos, ondanks de afzetlinten, toch gebruik maken van de fitness attributen aldaar. En sommige mensen zouden zelfs in de wijk het afzetlint bij speelplekken verwijderen, stelt de politie.

Meldingen
Ook wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat weten dat het gemeentelijke handhavingsteam diverse meldingen krijgt. Hij was gisteren met het handhavingsteam op pad (foto) en signaleert ook dat veel mensen gespitst zijn op zaken die niet door de beugel kunnen en dat dan direct melden. Zijn ervaring is wel dat een overgrote meerderheid zich keurig aan de maatregelen houdt, maar dat er inderdaad nog mensen zijn die de maatregelen niet serieus genoeg nemen.

Respect
'Team Handhaving is elke dag buiten om mensen te wijzen op de maatregelen en op meldingen af te gaan, daar verdienen ze veel respect voor.' Ook is Raat te spreken over hoe de meeste Amstelveense supermarkten de regels hebben aangescherpt. 'Je merkt bijvoorbeeld dat mensen bij het boodschappen doen behoefte hebben aan een schone winkelwagen. Diverse supermarkten  ontsmetten de karretjes voor klantgebruik. Bij supermarkten waar het nog beter kan, zijn we extra scherp', zegt Raat.

Gezamenlijke strijd
De politie Amstelveen vraagt nogmaals met klem om de genomen maatregelen te respecteren. ' We begrijpen dat de verveling toe slaat en dat bijvoorbeeld sporten of met uw kind erop uit gaan lonkende bezigheden zijn. Maar deze maatregelen worden uiteraard niet zomaar genomen. Dit alles voor een gezamenlijke strijd tegen het virus.' 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.