Wethouder Herbert Raat gaat geregeld mee met het gemeentelijke Team Handhaving

Politie en handhaving Amstelveen: meerdere meldingen van negeren maatregelen

Amstelveen - Hoewel de meeste Amstelveners zich keurig aan de strenge corona-maatregelen lijken te houden, zijn er nog altijd inwoners die dat niet doen. Zowel Team Handhaving van gemeente Amstelveen als de politie zeggen meerdere meldingen te krijgen over inwoners die de maatregelen negeren.

De politie Amstelveen meldde gisterenavond op Facebook meerdere meldingen te krijgen dat de ingevoerde maatregelen genegeerd worden. Zo zouden sporters in het Amsterdamse bos, ondanks de afzetlinten, toch gebruik maken van de fitness attributen aldaar. En sommige mensen zouden zelfs in de wijk het afzetlint bij speelplekken verwijderen, stelt de politie.

Meldingen
Ook wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat weten dat het gemeentelijke handhavingsteam diverse meldingen krijgt. Hij was gisteren met het handhavingsteam op pad (foto) en signaleert ook dat veel mensen gespitst zijn op zaken die niet door de beugel kunnen en dat dan direct melden. Zijn ervaring is wel dat een overgrote meerderheid zich keurig aan de maatregelen houdt, maar dat er inderdaad nog mensen zijn die de maatregelen niet serieus genoeg nemen.

Respect
'Team Handhaving is elke dag buiten om mensen te wijzen op de maatregelen en op meldingen af te gaan, daar verdienen ze veel respect voor.' Ook is Raat te spreken over hoe de meeste Amstelveense supermarkten de regels hebben aangescherpt. 'Je merkt bijvoorbeeld dat mensen bij het boodschappen doen behoefte hebben aan een schone winkelwagen. Diverse supermarkten  ontsmetten de karretjes voor klantgebruik. Bij supermarkten waar het nog beter kan, zijn we extra scherp', zegt Raat.

Gezamenlijke strijd
De politie Amstelveen vraagt nogmaals met klem om de genomen maatregelen te respecteren. ' We begrijpen dat de verveling toe slaat en dat bijvoorbeeld sporten of met uw kind erop uit gaan lonkende bezigheden zijn. Maar deze maatregelen worden uiteraard niet zomaar genomen. Dit alles voor een gezamenlijke strijd tegen het virus.' 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.