Archief Davey Photography, Davey Baas

Politie en handhaving blijven in Amstelveen actief controleren op naleven corona-maatregelen

Amstelveen – Bij (potentieel) drukke plekken in Amstelveen, zoals parken, pleinen, winkelstraten, markten en langs De Poel of langs de Amstel, blijven de Amstelveense politie en de gemeentelijke dienst handhaving actief monitoren. Houden mensen zich niet aan de regels, dan riskeren ze nog altijd een boete van 390 euro.

Als het nodig is in verband met toenemende drukte worden er ook extra maatregelen genomen, zoals het instellen van eenrichtingsverkeer, inzetten van matrixborden of omroepwagens, geven van waarschuwingen of het (gedeeltelijk) afsluiten van gemeente.

Thuis blijven en korte uitstapjes
De gemeente heeft opnieuw alle inwoners nadrukkelijk opgeroepen om elkaar de ruimte te geven, zoveel mogelijk thuis te blijven, drukke plekken te  vermijden en het bezoek aan park, plein, markt of winkelstraat zo kort mogelijk te houden. 'Deze maatregelen blijven ook nu heel hard nodig om het coronavirus te bestrijden en de druk op de zorgcapaciteit te beperken', meldt de gemeente.

Meer ruimte voor sporten en bewegen
Sinds 29 april is er meer ruimte voor kinderen en jongeren om buiten te sporten en te bewegen. Voor dat doel heeft het bestuur van de Veiligheidsregio AmsterdamAmstelland besloten een aantal locaties in de openbare ruimte open te stellen, waaronder ook in Amstelveen.

Kinderen tot en met 18
Het kabinet besloot vorige week dat kinderen tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer georganiseerd en onder begeleiding samen buiten kunnen sporten. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt dat ze daarbij 1,5 meter afstand moeten houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar hoeft dit niet.

Sportparken- en velden
De sportparken- en velden mogen sinds 29 april weer open voor georganiseerde sportactiviteiten voor deze doelgroepen. De sportverenigingen zijn druk aan de slag om ervoor te zorgen dat zij binnenkort activiteiten aan kunnen bieden. Daarbij gelden een aantal voorwaarden. Sportverenigingen zijn hier per brief over geïnformeerd.

Officiële wedstrijden zijn verboden en steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en jongeren nog steeds: blijf thuis. Ook kunnen topsporters onder voorwaarden weer gaan trainen op een aantal door NOC*NSF aangewezen locaties.

Begeleid sporten in de openbare ruimte
In de regio Amsterdam-Amstelland, waaronder dus Amstelveen, wordt vanaf 29 april ook in de openbare ruimte meer ruimte gecreëerd voor kinderen en jongeren om te bewegen en te sporten. Momneteel worden diverse borden, linten en hekwerk verwijderd van afgesloten fitnesstoestellen in de parken, skatebanen en speelplekken. Maar overal blijft de regel dat minimaal 1,5 meter afstand moet worden houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt daarop een uitzondering.

Gesloten
Onderstaande Amstelveense locaties blijven nog wel gesloten tot het moment dat er onder begeleiding gesport kan worden door de jeugd.

  • Voetbalveld Middachten;
  • Voetbalveld Bakboord;
  • Voetbalveld Korianderlaan;
  • Basketbalveld Korianderlaan;
  • Voetbalveld Uilenstede;
  • Voetbalveld Vlielandstraat;
  • Voetbalveld Grote Wielen

Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.