Afdeling Infrastructuur Eenheid Amsterdam (Facebook)
112

Politie haalt zwaar beschonken bestuurder (1155 Ugl) van Rijksweg A9

Amstelveen - De politie blijkt afgelopen zaterdagavond een zwaar beschonken bestuurder van Rijksweg A9 te hebben gehaald. De bestuurder maakte het wel erg bont en blies 1155 Ugl, meer dan vijf keer de toegestane hoeveelheid (de limiet is 220 Ugl).

De bestuurder viel op vanwege zijn afwijkende rijgedrag: een volgteken van de politie mocht niet baten. De politie meldt dat er een 'achtervolging' voor nodig was: heel hard ging dat niet, de automobilist reed zo'n 40 kilometer per uur.

Uiteindelijk stopte de bestuurder op de vluchtstrook ter hoogte van de Ouderkerkerplas. Agenten roken bij de man een sterke alcohollucht en bovendien praatte hij met dubbele tong: een blaastest wees een 'recordscore' van 1155 Ugl uit, omgerekend zo'n 2,5 promille.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. De alcomobilist zal voor een cursus worden aangemeld bij het CBR en krijgt vermoedelijk ook  een psychiatrisch onderzoek opgelegd door het CBR, hetgeen niet ongebruikelijk is bij excessieve overtredingen. Bij de aanhouding waren zowel agenten van de afdeling Infrastructuur Amsterdam alsmede de Landelijke Eenheid Noordwest betrokken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.