Afdeling Infrastructuur Eenheid Amsterdam (Facebook)
112

Politie haalt zwaar beschonken bestuurder (1155 Ugl) van Rijksweg A9

Amstelveen - De politie blijkt afgelopen zaterdagavond een zwaar beschonken bestuurder van Rijksweg A9 te hebben gehaald. De bestuurder maakte het wel erg bont en blies 1155 Ugl, meer dan vijf keer de toegestane hoeveelheid (de limiet is 220 Ugl).

De bestuurder viel op vanwege zijn afwijkende rijgedrag: een volgteken van de politie mocht niet baten. De politie meldt dat er een 'achtervolging' voor nodig was: heel hard ging dat niet, de automobilist reed zo'n 40 kilometer per uur.

Uiteindelijk stopte de bestuurder op de vluchtstrook ter hoogte van de Ouderkerkerplas. Agenten roken bij de man een sterke alcohollucht en bovendien praatte hij met dubbele tong: een blaastest wees een 'recordscore' van 1155 Ugl uit, omgerekend zo'n 2,5 promille.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. De alcomobilist zal voor een cursus worden aangemeld bij het CBR en krijgt vermoedelijk ook  een psychiatrisch onderzoek opgelegd door het CBR, hetgeen niet ongebruikelijk is bij excessieve overtredingen. Bij de aanhouding waren zowel agenten van de afdeling Infrastructuur Amsterdam alsmede de Landelijke Eenheid Noordwest betrokken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Landijsbaan Amstelveen zo lek als een mandje: groot onderhoud op lange baan geschoven

Amstelveen - Het is dat er voorlopig geen vorst wordt verwacht, maar de landijsbaan aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen is lek en verkeert in slechte staat. De dijken rond de baan vertonen naast lekken ook verzakkingen. De baan is toe aan groot onderhoud, maar dat is door de gemeente op de lange baan geschoven. Zandzakken kunnen eventueel soelaas gaan bieden.

Sport vandaag 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen.