112

Politie intensiveert zoektocht naar stenengooiers rond partyrellen Amstelveen [Video]

Amstelveen - De politie is op zoek naar diverse verdachten die in de nacht van 29 op 30 oktober vorig jaar tijdens ernstige partyrellen op bedrijventerrein Legmeer de politie langdurig hebben bekogeld met stenen, stoeptegels, volle bierblikken en glas. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Het onderzoeksteam heeft gisterenavond via Opsporing Verzocht beelden van de ongeregeldheden gedeeld, in de hoop achter de identiteit van in totaal elf verdachten te komen. (Bekijk hier de beelden en het item)

Wat er die nacht gebeurde

In de nacht van 29 op 30 oktober 2022 liep een feest met een optreden van een Eritrese zanger in een partycentrum aan de Touwslagerij in Amstelveen uit de hand. Veel bezoekers waren zonder kaartje naar de feestlocatie gekomen; hen werd de toegang geweigerd. Dat leidde tot een confrontatie met de beveiliging en de opgeroepen politie.

100-150 man tegen politie

Kort na middernacht, toen het feest volop gaande was ontstonden voor de ingang en op straat ongeregeldheden en vechtpartijen tussen bezoekers onderling én bezoekers met de beveiliging van het partycentrum. De ter plaatse gekomen agenten wisten in eerste instantie de rust te herstellen, maar na grofweg een uur ontstonden opnieuw vechtpartijen met de beveiliging. De politie trad opnieuw op, maar de menigte van ongeveer 100 tot 150 mannen keerde zich tegen de politie.

Uiterst agressief en dreigend

Politieagenten werden door de menigte bekogeld met stenen en volle bierblikken. Bij de tramhalte op de Sacharovlaan worden de politiemensen continu zwaar bekogeld met stenen, die de relschoppers tussen de tramrails vandaan halen. Hierbij raakt een agent gewond aan zijn been. De aanwezige politiemensen hebben de sfeer als uiterst agressief en dreigend ervaren.

BEKIJK HIER DE SIGNALEMENTEN EN FOTO'S
VAN DE GEZOCHTE VERDACHTEN

Ook werd er met een auto ingereden op een collega. Hiervoor is één man aangehouden.  Bij de partyrellen werden al 25 personen, afkomstig uit diverse woonplaatsen, verspreid door het hele land, aangehouden voor vernielingen, het verstoren van de openbare orde en openlijke geweldplegingen 

Politie doet beroep op Eritrese gemeenschap

De politie meldt dat het grotendeel van de bezoekers in het partycentrum van Eritrese afkomst was. De politie heeft dan ook de hoop dat mensen, specifiek uit deze gemeenschap, de elf verdachten kennen of herkennen. Mensen die de mannen en vrouw op de beelden herkennen of andere informatie hebben over de zaak kunnen informatie telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of een online toipformulier (klik hier) opde website van de politie invullen. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen zich melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of de website www.meldmisdaadanoniem.nl 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.