112

Politie intensiveert zoektocht naar stenengooiers rond partyrellen Amstelveen [Video]

Amstelveen - De politie is op zoek naar diverse verdachten die in de nacht van 29 op 30 oktober vorig jaar tijdens ernstige partyrellen op bedrijventerrein Legmeer de politie langdurig hebben bekogeld met stenen, stoeptegels, volle bierblikken en glas. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Het onderzoeksteam heeft gisterenavond via Opsporing Verzocht beelden van de ongeregeldheden gedeeld, in de hoop achter de identiteit van in totaal elf verdachten te komen. (Bekijk hier de beelden en het item)

Wat er die nacht gebeurde

In de nacht van 29 op 30 oktober 2022 liep een feest met een optreden van een Eritrese zanger in een partycentrum aan de Touwslagerij in Amstelveen uit de hand. Veel bezoekers waren zonder kaartje naar de feestlocatie gekomen; hen werd de toegang geweigerd. Dat leidde tot een confrontatie met de beveiliging en de opgeroepen politie.

100-150 man tegen politie

Kort na middernacht, toen het feest volop gaande was ontstonden voor de ingang en op straat ongeregeldheden en vechtpartijen tussen bezoekers onderling én bezoekers met de beveiliging van het partycentrum. De ter plaatse gekomen agenten wisten in eerste instantie de rust te herstellen, maar na grofweg een uur ontstonden opnieuw vechtpartijen met de beveiliging. De politie trad opnieuw op, maar de menigte van ongeveer 100 tot 150 mannen keerde zich tegen de politie.

Uiterst agressief en dreigend

Politieagenten werden door de menigte bekogeld met stenen en volle bierblikken. Bij de tramhalte op de Sacharovlaan worden de politiemensen continu zwaar bekogeld met stenen, die de relschoppers tussen de tramrails vandaan halen. Hierbij raakt een agent gewond aan zijn been. De aanwezige politiemensen hebben de sfeer als uiterst agressief en dreigend ervaren.

BEKIJK HIER DE SIGNALEMENTEN EN FOTO'S
VAN DE GEZOCHTE VERDACHTEN

Ook werd er met een auto ingereden op een collega. Hiervoor is één man aangehouden.  Bij de partyrellen werden al 25 personen, afkomstig uit diverse woonplaatsen, verspreid door het hele land, aangehouden voor vernielingen, het verstoren van de openbare orde en openlijke geweldplegingen 

Politie doet beroep op Eritrese gemeenschap

De politie meldt dat het grotendeel van de bezoekers in het partycentrum van Eritrese afkomst was. De politie heeft dan ook de hoop dat mensen, specifiek uit deze gemeenschap, de elf verdachten kennen of herkennen. Mensen die de mannen en vrouw op de beelden herkennen of andere informatie hebben over de zaak kunnen informatie telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of een online toipformulier (klik hier) opde website van de politie invullen. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen zich melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of de website www.meldmisdaadanoniem.nl 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.