112

Politie intensiveert zoektocht naar stenengooiers rond partyrellen Amstelveen [Video]

Amstelveen - De politie is op zoek naar diverse verdachten die in de nacht van 29 op 30 oktober vorig jaar tijdens ernstige partyrellen op bedrijventerrein Legmeer de politie langdurig hebben bekogeld met stenen, stoeptegels, volle bierblikken en glas. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Het onderzoeksteam heeft gisterenavond via Opsporing Verzocht beelden van de ongeregeldheden gedeeld, in de hoop achter de identiteit van in totaal elf verdachten te komen. (Bekijk hier de beelden en het item)

Wat er die nacht gebeurde

In de nacht van 29 op 30 oktober 2022 liep een feest met een optreden van een Eritrese zanger in een partycentrum aan de Touwslagerij in Amstelveen uit de hand. Veel bezoekers waren zonder kaartje naar de feestlocatie gekomen; hen werd de toegang geweigerd. Dat leidde tot een confrontatie met de beveiliging en de opgeroepen politie.

100-150 man tegen politie

Kort na middernacht, toen het feest volop gaande was ontstonden voor de ingang en op straat ongeregeldheden en vechtpartijen tussen bezoekers onderling én bezoekers met de beveiliging van het partycentrum. De ter plaatse gekomen agenten wisten in eerste instantie de rust te herstellen, maar na grofweg een uur ontstonden opnieuw vechtpartijen met de beveiliging. De politie trad opnieuw op, maar de menigte van ongeveer 100 tot 150 mannen keerde zich tegen de politie.

Uiterst agressief en dreigend

Politieagenten werden door de menigte bekogeld met stenen en volle bierblikken. Bij de tramhalte op de Sacharovlaan worden de politiemensen continu zwaar bekogeld met stenen, die de relschoppers tussen de tramrails vandaan halen. Hierbij raakt een agent gewond aan zijn been. De aanwezige politiemensen hebben de sfeer als uiterst agressief en dreigend ervaren.

BEKIJK HIER DE SIGNALEMENTEN EN FOTO'S
VAN DE GEZOCHTE VERDACHTEN

Ook werd er met een auto ingereden op een collega. Hiervoor is één man aangehouden.  Bij de partyrellen werden al 25 personen, afkomstig uit diverse woonplaatsen, verspreid door het hele land, aangehouden voor vernielingen, het verstoren van de openbare orde en openlijke geweldplegingen 

Politie doet beroep op Eritrese gemeenschap

De politie meldt dat het grotendeel van de bezoekers in het partycentrum van Eritrese afkomst was. De politie heeft dan ook de hoop dat mensen, specifiek uit deze gemeenschap, de elf verdachten kennen of herkennen. Mensen die de mannen en vrouw op de beelden herkennen of andere informatie hebben over de zaak kunnen informatie telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of een online toipformulier (klik hier) opde website van de politie invullen. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen zich melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of de website www.meldmisdaadanoniem.nl 


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:42

Amstelveen krijgt eigen onderwijsgala op initiatief van D66

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met ruime meerderheid een voorstel van D66 aangenomen om op de jaarlijkse Dag van de Leraar een feestelijk evenement, ofwel een onderwijsgala, te organiseren voor al het onderwijspersoneel uit Amstelveen. 

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.