EvL, Rob Franken
112

Politie laat kleinere snelheidsovertredingen vaak gaan tijdens lasercontroles Beneluxbaan

Amstelveen - Zoals bekend worden er met grote regelmaat snelheidscontroles gehouden op de Beneluxbaan in Amstelveen. Daarbij blijkt de politie bij lasercontroles kleinere snelheidsovertredingen vaak niet te bestraffen en wordt er vooral gecontroleerd op excessieve snelheidsovertredingen.

De maximumsnelheid van 50 kilometer per uur op de tweebaans Beneluxbaan in Amstelveen is voor veel automobilisten een gruwel. Op diverse delen van de Beneluxbaan mocht voorheen 70 kilometer per uur worden gereden, een snelheid die beter lijkt te passen bij de inrichting van de weg.

Maatregel College B en W 

Het College van B en W in Amstelveen besloot echter de maximumsnelheid blijvend terug te schroeven, omdat de verschillende snelheden (50 en 70) voor verwarring zouden zorgen bij wegverkeer. Sindsdien wordt er door weggebruikers steen en been geklaagd over de nauwelijks te handhaven 50 kilometer per uur op de tweebaansweg.

Lasercontroles

Dat de politie veel controleert op de Beneluxbaan wordt dan ook niet door iedereen gewaardeerd, omdat het voor diverse weggebruikers een uitdaging is om zich aan de maximumsnelheid (50) te houden. Enige geruststelling: tijdens specifieke lasercontroles blijkt de politie zich vooral op excessieve snelheidsovertredingen te richten, zo blijkt uit een Twitterbericht van verkeersagent Heuts: 'Kleinere snelheidsovertredingen laten we vaak 'gaan' omdat we tijdens een lasercontrole juist de excessen uit het verkeer willen halen,' meldt de agent.

Geen vrijbrief

Maar pas op: het is geen vrijbrief om dan maar standaard gas bij te geven, want uit de tweet blijkt dat via flitsauto's en trajectcontroles kleinere overtredingen wél worden meegenomen.


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.