EvL, Rob Franken
112

Politie laat kleinere snelheidsovertredingen vaak gaan tijdens lasercontroles Beneluxbaan

Amstelveen - Zoals bekend worden er met grote regelmaat snelheidscontroles gehouden op de Beneluxbaan in Amstelveen. Daarbij blijkt de politie bij lasercontroles kleinere snelheidsovertredingen vaak niet te bestraffen en wordt er vooral gecontroleerd op excessieve snelheidsovertredingen.

De maximumsnelheid van 50 kilometer per uur op de tweebaans Beneluxbaan in Amstelveen is voor veel automobilisten een gruwel. Op diverse delen van de Beneluxbaan mocht voorheen 70 kilometer per uur worden gereden, een snelheid die beter lijkt te passen bij de inrichting van de weg.

Maatregel College B en W 

Het College van B en W in Amstelveen besloot echter de maximumsnelheid blijvend terug te schroeven, omdat de verschillende snelheden (50 en 70) voor verwarring zouden zorgen bij wegverkeer. Sindsdien wordt er door weggebruikers steen en been geklaagd over de nauwelijks te handhaven 50 kilometer per uur op de tweebaansweg.

Lasercontroles

Dat de politie veel controleert op de Beneluxbaan wordt dan ook niet door iedereen gewaardeerd, omdat het voor diverse weggebruikers een uitdaging is om zich aan de maximumsnelheid (50) te houden. Enige geruststelling: tijdens specifieke lasercontroles blijkt de politie zich vooral op excessieve snelheidsovertredingen te richten, zo blijkt uit een Twitterbericht van verkeersagent Heuts: 'Kleinere snelheidsovertredingen laten we vaak 'gaan' omdat we tijdens een lasercontrole juist de excessen uit het verkeer willen halen,' meldt de agent.

Geen vrijbrief

Maar pas op: het is geen vrijbrief om dan maar standaard gas bij te geven, want uit de tweet blijkt dat via flitsauto's en trajectcontroles kleinere overtredingen wél worden meegenomen.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.