Ter illustratie, niet de uitlaat in kwestie
112

Politie maakt einde aan vernuftig uitlaatorkest in Aalsmeer

Aalsmeer - De politie heeft afgelopen week een einde gemaakt aan een ongevraagd uitlaatorkest van een automobilist, die met een vernuftig trucje de uitlaatdemper van zijn auto uit kon schakelen om extra veel herrie te maken.

De bestuurder viel op omdat zijn auto bijzonder veel geluid produceerde via de uitlaat. De politie dacht te horen dat de uitlaat twee standen had. Nader onderzoek bevestigde dat vermoeden zowaar.
 
Bij technisch onderzoek van de wagen, die door de politie werd meegenomen, bleek namelijk dat er een speciale klep in de uitlaat zat, die de bestuurder met een schakelaar kon bedienen.  Het motorgeluid ging dan door een demperloze uitlaatpijp naar buiten voor extra veel geronk en herrie.
 
Heel stoer natuurlijk, maar voor de bestuurder bleek het een duur concert. Hij heeft  zijn voertuig na de inspectie wel teruggekregen, maar een deel van de uitlaat werd in beslag genomen, het voertuig werd voorzien van een WOK melding en de bestuurder kreeg een boete van 459 euro.
 
De afdeling Infrastructuur Amsterdam van de politie deelde op social media geluiden van de ronkende auto.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 11:31

Tram 25 uit roulatie door ijzel

Amstelveen - Tram 25 (Amstelveenlijn) is vrijdag de hele ochtend en een deel van de middag uit de roulatie geweest door ijzel.

Advertorial Sport 8 dec. 2022 09:00

Het slimste goede voornemen: Kaizen Gym

Amstelveen - Bij veel mensen zullen ongetwijfeld de traditionele goede voornemens weer opborrelen nu het nieuwe jaar dichterbij komt. De wildste ideeën, uitdagingen en doelen passeren daarbij de gedachtenrevue: je gaat elke dag sporten, vroeg naar bed, stoppen met alle slechte dingen... Maa rheel veel goede voornemens sneuvelen in het nieuwe jaar niet voor niks razendsnel. ‘Vaak zijn de doelen die mensen stellen nietrealistisch,’ zegt Don Brouwer.

Advertorial Zakelijk 8 dec. 2022 09:00

Werken bij Meijers: ‘ik voel me binnen Meijers een ondernemer en dat vind ik heel prettig’

Amstelveen - Michiel Vink is werkzaam bij Meijers en is manager accountmanagement. Hij werkt inmiddels vier jaar voor dit familiebedrijf. Na jarenlang voor een internationale organisatie te hebben gewerkt, vindt hij het heerlijk dat er nu bij Meijers meer ondernemerschap en betrokkenheid is. Wij spreken met hem over zijn werkzaamheden en de werkomgeving.