Pixabay.com
112

Politie maakt jacht op overlastgevende straatracers in Aalsmeer en Uithoorn

Aalsmeer/Uithoorn – De politie heeft naar aanleiding van een onophoudelijke stroom klachten van nachtelijke verkeersoverlast in Aalsmeer en Uithoorn afgelopen weekeinde met meerdere teams ingegrepen en tal van bekeuringen uitgedeeld.

De politie ontving de afgelopen tijd bijzonder veel klachten over nachtelijke verkeersoverlast in de twee gemeenten, onder andere van straatraces met hoge snelheden en ploffende uitlaten. Ook kwamen meldingen binnen van overlastgevende crossmotoren, het rijden zonder helm en het rijden zonder kentekenplaten; volgens de dienst VHT Amsterdam, dat verantwoordelijk is voor handhaving en toezicht op de openbare weg voor een veiliger verkeersbeeld, was het slechts een kleine opsomming van de binnengekomen klachten en reden om in te grijpen, samen met het Team Hoofdwegen en het Taxiteam.

Achtervolgingen

Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag en dat bleek niet onnodig: diverse bestuurders  werden gecontroleerd, waarbij enkele bestuurders geen gehoor gaven aan stoptekens en probeerden te ontkomen via fietspaden, wat resulteerde in diverse korte achtervolgingen.

Beschonken bestuurders

Drie bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden; twee bestuurders hadden dusdanig veel gedronken dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Een van hen was een beginnend bestuurder.

Team VHT meldt dat één van de bestuurders zelfs alcohol dronk tijdens het besturen van een auto. Bij de staandehouding stapte hij snel uit om zijn blikje bier achter een andere auto te verstoppen: de ademanalyse gaf 680 UG/L aan, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Meer bekeuringen

Daarnaast is er diverse keren proces verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs, niet tonen rijbewijs, niet handsfree bellen, negeren stopteken, snelheid en rijden met een WOK-melding (Wachten Op Keuren)


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.