Politie.nl

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Mobiel Media Lab: 20 april

Het Mobiele Media Lab van de politie is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen van de politie die elke dag op een andere plaats in Nederland staat. Inwoners kunnen er terecht om met medewerkers van de politie in gesprek te gaan over digitale veiligheid, maar ook wordt via tablets voorlichting gegeven hoe criminele (digitale) oplichters te slim af te zijn, onder andere via een quiz.

Voor de jonge Amstelveners is er de mogelijkheid om Hackshield te spelen, een digitale game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit.

Informatiekraam weekmarkt: 19 april

Inwoners die vragen hebben over veiligheid of bijvoorbeeld mee willen denken met de politie kunnen op vrijdag terecht bij een informatiekraam op de vrijdagmarkt. Deze wekelijkse Veiligheidskraam is een initiatief van de politie Amstelveen in samenwerking met gemeente, brandweer en andere veiligheidspartners. De kraam is dé plek waar u op een informele en laagdrempelige manier terecht kunnen voor informatie en advies over veiligheid.   


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.