VTF
112

Politie pakt twee verdachten op na gewapende overval op telefoonwinkel Uithoorn

Uithoorn - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een gewapende overval op een telefoonwinkel aan het Marktplein in Uithoorn zaterdagochtend. 

De telefoonwinkel werd aan het einde van de ochtend, rond half 12, overvallen door donker gekleed duo. De twee verdachten vluchtten op een scooter zonder  kenteken weg en leken te ontkomen, maar na een intensieve zoektocht (er werd met meerdere politievoertuigen en de politiehelikopter gezocht en ook Burgernet deed een melding uit ) trof de politie de twee verdachten uiteindelijk aan bij een garagebox van een flat.

De politie meldt dat nader onderzoek definitief moet uitwijzen of het daadwerkelijk om de twee daders gaat, ook al is dat wel het vermoeden. Forensische Opsporing heeft na de overval onderzoek ingesteld bij de winkel. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:00

Breed aanbod aan workshops op de ‘Doe-het-duurzaam markt’

Amstelveen - Op zaterdag 7 oktober van 11.00-16.00 uur organiseert de gemeente een ‘Doe-het-duurzaam markt’ in het Noordamcentrum aan de Noorddammerweg  1 in Amstelveen. Gedurende de dag worden er verschillende presentaties en workshops gegeven. Inwoners kunnen die gratis bijwonen. Er is vrije inloop. Het programma ziet er als volgt uit:

Algemeen gisteren 16:09

Inzamelingsactie tegen menstruatiearmoede

Amstelveen - Vrijwilligers van de Voedselbank hielden vrijdag een inzamelingsactie op de markt om menstruatiearmoede tegen te gaan. 'Een geweldig initiatief om zo de handschoen op te pakken tegen een verborgen probleem', vindt wethouder Marijn van Ballegooijen die de actie van harte ondersteunt en zelf een pakket materiaal meebracht.

Algemeen gisteren 12:54

Tot dusver zes gevallen van blauwtong bij herkauwers in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen zijn tot dusver zes blauwtong-besmettingen vastgesteld.  Blauwtong (bluetongue) is een virusziekte die voorkomt bij schapen en andere herkauwers (zoals geiten en runderen) en het virus verspreidt zich in rap tempo over Nederland.