VTF
112

Politie pakt twee verdachten op na gewapende overval op telefoonwinkel Uithoorn

Uithoorn - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een gewapende overval op een telefoonwinkel aan het Marktplein in Uithoorn zaterdagochtend. 

De telefoonwinkel werd aan het einde van de ochtend, rond half 12, overvallen door donker gekleed duo. De twee verdachten vluchtten op een scooter zonder  kenteken weg en leken te ontkomen, maar na een intensieve zoektocht (er werd met meerdere politievoertuigen en de politiehelikopter gezocht en ook Burgernet deed een melding uit ) trof de politie de twee verdachten uiteindelijk aan bij een garagebox van een flat.

De politie meldt dat nader onderzoek definitief moet uitwijzen of het daadwerkelijk om de twee daders gaat, ook al is dat wel het vermoeden. Forensische Opsporing heeft na de overval onderzoek ingesteld bij de winkel. 


Meer nieuws

112 gisteren 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen gisteren 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen gisteren 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen 6 dec. 2022 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.