VTF
112

Politie peppersprayed doorgedraaide verdachte bij aanhouding

Amstelveen - Aan de Smeenklaan in Amstelveen is dinsdagmiddag omstreeks half twee een man gearresteerd die weigerde een woning te verlaten.    

De man had tijdelijk onderdak gekregen van een bewoonster, maar toen de bewoonster hem verzocht de woning te verlaten wilde de man niet vertrekken, waarop een enorme ruzie ontstond. Dat ging er zo heftig aan toe dat de politie werd gealarmeerd.

De politie kwam snel met meerdere eenheden ter plaatse, maar de verdachte bleek moeilijk onder controle te krijgen, omdat hij onder invloed was drugs en/of alcohol, zo meldt politiewoordvoering. Uiteindelijk was er pepperspray en de nodige politiekracht noodzakelijk om de man te bedwingen en hem in de boeien te kunnen slaan. 

De politie meldt dat de verdachte vanwege zijn toestand eerst ter controle per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd. 

112_amstelveen_smeenklaan_vtf.jpg
Foto's: VTF


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.