Politie Amstelveen (Facebook, Instagram)
112

Politie rijdt gestolen auto klem op Legmeerdijk

Amstelveen – De politie heeft afgelopen dinsdag een gestolen auto weten klem te rijden op de Legmeerdijk. De 19-jarige bestuurder werd aangehouden.

De rechtmatige eigenaar van de auto, een inwoner van Aalsmeer, spotte zijn voertuig, die begin januari was gestolen, tot zijn eigen verbazing op een parkeerplaats.

Hij alarmeerde de politie en hield de auto in de gaten, toen er plotseling iemand instapte en wegreed. Diverse politie-eenheden in de omgeving stonden inmiddels op scherp en de auto werd spoedig door collega's in opleiding en hun begeleiders gespot op de Legmeerdijk. Een noodhulpauto van de politie is vervolgens voor de auto gaan rijden om deze aan de Legmeerdijk klem te zetten. 

De politie meldt dat er inzake de auto-diefstal al een verdachte was aangehouden op basis van camerabeelden, maar dat daarbij de auto spoorloos bleef. De aangehouden 19-jarige bestuurder had geen vaste woon of verblijfplaats. Hij is overgedragen aan de recherche, zo meldt Politie Amstelveen op Facebook.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.