Davey Photography, Jasper Meekel
112

Politie rukt massaal uit voor vechtpartij bij asielzoekerscentrum Amstelveen

Amstelveen - De politie is donderdag aan het begin van de avond massaal uitgerukt naar de opvanglocatie voor minderjarige asielzoekers aan de Bouwerij in Amstelveen vanwege een vechtpartij.

Volgens politiewoordvoering zijn er vier aanhoudingen verricht, maar worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten. Het is onduidelijk wat de reden was voor de vechtpartij.

Voor zover bekend vielen er geen ernstig gewonden. De politie hoort momenteel diverse betrokkenen en is met een flink aantal voertuigen en eenheden ter plaatse. Ook werd een hondengeleider ingezet.

112 amstelveen vechtpartij asielzoekerscentrum amstelveen dpjm.jpg
Foto: Davey Photography, Jasper Meekel

In de opvanglocatie aan de Bouwerij op bedrijventerrein Legmeer verblijven ongeveer zestig alleenstaande minderjarige vreemdelingen, voornamelijk jongens tussen de 15 en de 18 jaar oud. De locatie wordt beheerd door een manager en een team jeugdmedewerkers van het COA.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'