Politie slingert studenten in Uilenstede op de bon

Amstelveen - De politie heeft al een kleine twintig studenten op studentencampus Uilenstede op de bon geslingerd sinds dat bekend werd gemaakt dat er direct wordt opgetreden tegen overtredingen van de coronamaatregelen. 'We hebben genoeg gewaarschuwd', laat een politiewoordvoerder weten.

Inmiddels hebben voor zover bekend 17 studenten een prent ontvangen vanwege overtreding van de noodverordening, stelt politiewoordvoering.

Noodzakelijk
Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat net als de politie weten dat streng optreden in Uilenstede noodzakelijk is. In de wijk worden extra handhavers ingezet. 'Er dreigde een kat en muisspelletje te ontstaan tussen handhavers/politie en studenten die de grens opzoeken en/of overschrijden. Daarop is besloten direct in te grijpen bij overtredingen. Dit is geen spelletje, dit gaat om mensenlevens', meldt Raat. 

Het college van B en W maakte eerdere al bekend dat de maatregelen er niet zijn met als doel bekeuringen uit te schrijven, maar om het coronavirus zo min mogelijk kans te geven, kwetsbare mensen te beschermen en zo zorgpersoneel te ontlasten.

De politie maakte gisterenavond via sociale media bekend dat er in Uilenstede direct wordt opgetreden tegen groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden. Kortom, de tijd van een waarschuwing is voorbij.

Uitleg politie
In een uitleg stelt de politie: 'Dit geldt ook voor bewoners die gezamenlijk op een unit of verdieping wonen. Er is een hardnekkig misverstand over het begrip "gemeenschappelijk huishouden". In de noodverordening op basis van de gemeentewet is dit als volgt verwoord: 'De niet van tafel of bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen'. Samenwonende studenten op een eenheid valt hier NIET onder. 'Houd hier rekening mee. Het is dus geen excuus', meldt de politie.


Meer nieuws

Algemeen 26 mei 2023 16:11

Bedrijfspand Veilmeesterweg Amstelveen opnieuw doelwit: rolluik opgeblazen

Amstelveen - In de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei 2023 blijkt bij een bedrijfspand op de Veilmeesterweg in Amstelveen - dat al twee keer eerder werd beschoten - een explosief af te zijn gegaan, waarbij het pand beschadigd raakte. Dat meldt de politie vandaag in de hoop dat mensen die meer weten over de kwestie zich willen melden.

Algemeen 26 mei 2023 11:22

Speciaal getrainde wijkboa’s van start in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente zet vanaf deze week in diverse Amstelveense gebieden speciaal getrainde wijkboa's in, als aanvulling op het overbelaste politiekorps. De specifiek getrainde wijkboa's worden aanvullend op de wijkagenten de ogen & oren van de wijk om zo de veiligheid en leefbaarheid te vergroten.

112 26 mei 2023 09:12

Auto over de kop op de A9

Amstelveen - Op de A9 bij Amstelveen is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto over de kop geslagen na een botsing tegen een scheidingswand. Er waren geen andere automobilisten bij betrokken.