Politie slingert studenten in Uilenstede op de bon

Amstelveen - De politie heeft al een kleine twintig studenten op studentencampus Uilenstede op de bon geslingerd sinds dat bekend werd gemaakt dat er direct wordt opgetreden tegen overtredingen van de coronamaatregelen. 'We hebben genoeg gewaarschuwd', laat een politiewoordvoerder weten.

Inmiddels hebben voor zover bekend 17 studenten een prent ontvangen vanwege overtreding van de noodverordening, stelt politiewoordvoering.

Noodzakelijk
Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat net als de politie weten dat streng optreden in Uilenstede noodzakelijk is. In de wijk worden extra handhavers ingezet. 'Er dreigde een kat en muisspelletje te ontstaan tussen handhavers/politie en studenten die de grens opzoeken en/of overschrijden. Daarop is besloten direct in te grijpen bij overtredingen. Dit is geen spelletje, dit gaat om mensenlevens', meldt Raat. 

Het college van B en W maakte eerdere al bekend dat de maatregelen er niet zijn met als doel bekeuringen uit te schrijven, maar om het coronavirus zo min mogelijk kans te geven, kwetsbare mensen te beschermen en zo zorgpersoneel te ontlasten.

De politie maakte gisterenavond via sociale media bekend dat er in Uilenstede direct wordt opgetreden tegen groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden. Kortom, de tijd van een waarschuwing is voorbij.

Uitleg politie
In een uitleg stelt de politie: 'Dit geldt ook voor bewoners die gezamenlijk op een unit of verdieping wonen. Er is een hardnekkig misverstand over het begrip "gemeenschappelijk huishouden". In de noodverordening op basis van de gemeentewet is dit als volgt verwoord: 'De niet van tafel of bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen'. Samenwonende studenten op een eenheid valt hier NIET onder. 'Houd hier rekening mee. Het is dus geen excuus', meldt de politie.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.