Politie slingert studenten in Uilenstede op de bon

Amstelveen - De politie heeft al een kleine twintig studenten op studentencampus Uilenstede op de bon geslingerd sinds dat bekend werd gemaakt dat er direct wordt opgetreden tegen overtredingen van de coronamaatregelen. 'We hebben genoeg gewaarschuwd', laat een politiewoordvoerder weten.

Inmiddels hebben voor zover bekend 17 studenten een prent ontvangen vanwege overtreding van de noodverordening, stelt politiewoordvoering.

Noodzakelijk
Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat net als de politie weten dat streng optreden in Uilenstede noodzakelijk is. In de wijk worden extra handhavers ingezet. 'Er dreigde een kat en muisspelletje te ontstaan tussen handhavers/politie en studenten die de grens opzoeken en/of overschrijden. Daarop is besloten direct in te grijpen bij overtredingen. Dit is geen spelletje, dit gaat om mensenlevens', meldt Raat. 

Het college van B en W maakte eerdere al bekend dat de maatregelen er niet zijn met als doel bekeuringen uit te schrijven, maar om het coronavirus zo min mogelijk kans te geven, kwetsbare mensen te beschermen en zo zorgpersoneel te ontlasten.

De politie maakte gisterenavond via sociale media bekend dat er in Uilenstede direct wordt opgetreden tegen groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden. Kortom, de tijd van een waarschuwing is voorbij.

Uitleg politie
In een uitleg stelt de politie: 'Dit geldt ook voor bewoners die gezamenlijk op een unit of verdieping wonen. Er is een hardnekkig misverstand over het begrip "gemeenschappelijk huishouden". In de noodverordening op basis van de gemeentewet is dit als volgt verwoord: 'De niet van tafel of bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen'. Samenwonende studenten op een eenheid valt hier NIET onder. 'Houd hier rekening mee. Het is dus geen excuus', meldt de politie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.