AmstelveenZ

Politie spreekt van veilige en mooie Sint-intocht Amstelveen

Amstelveen - De Amstelveense politie is dik tevreden over het verloop van de Sinterklaasintocht in Amstelveen hedenmorgen. 

Duizenden toeschouwers onder wie natuurlijk veel kinderen sloegen de intocht vanmorgen gade. De politie bedankt de organisatie, Traffic Support, de EHBO vereniging Amstelveen, medewerkers van de gemeente en de vele vrijwilligers voor 'een geslaagde, veilige en mooie intocht'.

Prima sfeer

De intocht was dit jaar alleen in Amstelveen Noord te zien via een sterk ingekort parcours ten opzichte van vorige jaren. Hoewel diverse Amstelveners het betreurden dat de stoet niet langs de Van der Hooplaan en het Oude Dorp trok, was de sfeer in de stoet en langs de lijn over het algemeen zeer vrolijk en gezellig. Er deden zich naar verluidt geen grote incidenten voor en veel mensen waren blij dat er dit jaar geen verstorende gegroepeerde demonstraties waren, zoals vorig jaar. Her en der was er wel een enkeling die zijn onvrede uitte.

Roetveegpieten

Dit jaar liepen er veel roetveegpieten in Amstelveen mee (zo'n driekwart), maar ook diverse zwarte pieten maakten onderdeel uit van het gevolg van Sinterklaas. Vanaf volgend jaar (2020) lopen er alleen nog roetveegpieten mee, zo maakte de organisatie eerder bekend

Applaus

De stoet, die om half twaalf op het Stadsplein aan had moeten komen, liep behoorlijke vertraging op; Sint kon uiteindelijk vlak voor 12.00 uur onder luid applaus worden ontvangen door de enthousiaste hoofdpiet en burgemeester Tjapko Poppens. Onderweg kreeg onder meer een klassieke brandweerwagen te maken met een lekkende motor. Rond de Amsterdamseweg/Molenweg en het Stadshart/Rembrandtweg was het  zaterdagochtend een drukte van belang.

Zie ook: Drukte bij Sinterklaasintocht Amstelveen

Veel toeschouwers op de Rembrandtweg.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:06

Wegrijden na ongeval; in Amstelveen gebeurt het minder vaak dan gemiddeld

Amstelveen - Bestuurders die blik- of letselschade veroorzaken en vervolgens wegrijden. Het is strafbaar, maar veel mensen doen het toch. Ook in Amstelveen zijn er wegrijders na het veroorzaken van een ongeval of na het aanrijden van een geparkeerde auto, maar hier gebeurde dat het afgelopen jaar minder vaak dan gemiddeld.

Verkeer & Vervoer vandaag 13:01

Brug Ouderkerk getest, maar werkzaamheden Burgemeester Stramanweg week uitgesteld

Amstelveen / Ouderkerk - Hoewel afgelopen nacht en komende nacht wel testen worden uitgevoerd bij Brug Ouderkerk, zijn de andere werkzaamheden aan de Burgemeester Stramanweg die op 20-21 maart stonden gepland, uitgesteld. De provincie Noord-Holland voert die werkzaamheden nu een week later, in de nacht van 27 op 28 maart 2024, uit. 

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.