Politie.nl
112

Politie treft 36 kilo levensgevaarlijk illegaal vuurwerk aan in woning Westwijk Amstelveen

Amstelveen - De politie heeft vanochtend bij een inval in een woning in Westwijk 36 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

Het Amstelveense VVC team (Veel Voorkomende Criminaliteit) en het Team Milieu van de Eenheid Amsterdam hadden informatie ontvangen over mogelijke handel in illegaal vuurwerk door bewoners uit de wijk Westwijk in Amstelveen. Onderzoek naar deze handel leidde tot een inval in een woning aan de Fie Carelsenlaan.

Hier trof de politie 36 kilo illegaal vuurwerk aan, waaronder shells en cobra’s. Een speciaal vervoersbedrijf heeft het vuurwerk op een veilige wijze afgevoerd. De verdachte (een 24-jarige man uit Amstelveen) is bij de politie bekend en wordt op een later moment gehoord.

Levensgevaarlijk

Het opslaan van illegaal vuurwerk in een woning midden in een woonwijk is zeer gevaarlijk, meldt de politie. De explosieve kracht is groot. 'Als dit vuurwerk ongewild tot ontploffing zou zijn gekomen, had dat enorme schade aangericht. De politie in Amstelveen is blij dat ze met deze vangst dit vuurwerk uit de roulatie hebben weten te halen.'

Meld verdachte situaties

Door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten heeft het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit bij de politie. Vermoedt u dat er illegaal vuurwerk ligt opgeslagen ergens in uw omgeving? Of ziet u een verdachte situatie die mogelijk met (de handel in) illegaal vuurwerk te maken heeft, bijvoorbeeld een woning of garage waar opeens veel aanloop is van verschillende, onbekende mensen? Bel de politie via 0900-8844 of bel anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Meer informatie over het gebruik van vuurwerk is hier te vinden.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.