(Instagram @politie_amstelveen)

Politie treft deel van schaap aan in drijvende vuilniszak

Amstelveen – De politie heeft dinsdagavond in een sloot nabij de Hoeksewaard/Flakkeestraat in Amstelveen Noord een zak aangetroffen, waarin een deel van een schaap bleek te zitten.

De politie kreeg in de avond een melding van een buurtbewoner die 'iets' in een zak in de sloot had zien drijven met een verdachte inhoud. De politie kwam ter plaatse om de inhoud van de zak te inspecteren en te bekijken of het mogelijk om menselijke of dierlijke resten ging.

Dat laatste bleek het geval;  eenmaal aan de kant bleek in de zak een haast complete schapenpoot te zitten met heupkom, waar alleen de hoef van af was. De rottende poot zorgde voor een enorme stank.

De politie heeft zowel de dierenambulance als de gemeente ingeschakeld, die de poot hebben weggehaald. Het is nog onduidelijk hoe de poot in de Amstelveense sloot terecht is gekomen, zo liet de politie gisterenavond via Instagram weten. 

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.