VTF
112

Politie treft gedumpt drugsafval aan nabij volkstuinencomplex Langs de Akker

Amstelveen - Aan Langs de Akker in Amstelveen, niet ver van het gelijknamige volkstuinencomplex, heeft de politie woensdagmiddag een vat met vermoedelijk drugsafval aangetroffen.

Het vat werd aangetroffen in de bosjes naast het fietspad. Brandweer en politie kwamen ter plekke om het vat weg te halen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De brandweer heeft ter plekke metingen gedaan, maar daarbij geen gevaarlijke concentraties gemeten.

drugsvalav_vtf.jpg
Foto's: VTF

Het dumpen van drugsafval is schering en inslag in de regio (rond) Amsterdam. Criminelen zoeken voor dumpingen van drugsafvalvaten vaak de buitengebieden van gemeentes op. Dit voorjaar werden er nog jerrycans met drugsafval aangetroffen bij speelboerderij Elsenhove. Ook in het Amsterdamse bos zijn al vaker drugsvaten aangetroffen. 


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.