Politie trof drie pistolen en AK-47 aan bij routinecontrole parkeerplaats Amsterdamse bos

Amstelveen - De politie blijkt bij een routinecontrole in het Amsterdamse bos begin februari dit jaar drie pistolen en een AK-47 (Kalasjnikov) te hebben aangetroffen. Dat meldt Het Parool. Bij de controle werden drie jongemannen (18, 19 en 23) aangehouden.

De mannen werden die avond in een auto door de politie gespot na verdacht gedrag en gecontroleerd, maar probeerden vervolgens te vluchten. Uiteindelijk werden ze alsnog aangehouden. Het drietal blijft langer vastzitten, zo oordeelde de rechter, stelt Het Parool.  

De politie meldde in februari dit jaar al dat diverse wapens en munitie waren aangetroffen tijdens en na de controle


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.