Politie valt Amstelveense ‘spookwoningen’ binnen

Politie valt Amstelveense ‘spookwoningen’ binnen Foto: De politie viel vanmorgen diverse woningen binnen aan de Laan van de Helende Meesters. [J. Bohlmeijer]

AMSTELVEEN – Gemeente en politie zijn vanmorgen bij een gezamenlijke actie meerdere ‘spookwoningen’ binnengevallen aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen Zuid.

De gemeente had de woningen al langer op het oog, omdat er niemand stond ingeschreven maar er wel gas, water en licht werd verbruikt.

Twee arrestaties

De politie was vanmorgen rond de klok van 8 met flink wat eenheden ter plaatse en had toestemming om de (flat-)woningen binnen te dringen. Bij de invallen werden twee mannen gearresteerd, maar het is nog onbekend wat hun rol is in het geheel. De politie onderzoekt dat verder. Desgevraagd wordt gemeld dat er bij de invallen geen wietplantages zijn aangetroffen.

Strijd tegen woonfraude

Gemeente Amstelveen ontketende eerder al een offensief om woonfraude tegen te gaan en werkt daarbij samen met diverse instanties. Deze actie maakte daar onderdeel van uit.

In kaart gebracht

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.