De container lag in de bosjes aan Langs de Akker

Politie zoekt getuigen van dumping gevaarlijke drugsafvalcontainer in Amstelveen

Amstelveen - De politie is op zoek naar getuigen van een dumping van een grote container met drugsafval aan Langs de Akker in Amstelveen. De container met gevaarlijke inhoud werd gisteren ontdekt door een medewerker van de gemeente Amstelveen.

De grote IBC-container lag in de bosjes niet ver van het volkstuinencomplex, met een laagje stinkende vloeistof erin. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer concludeerde uit metingen dat het om gevaarlijk en schadelijk drugsafval ging. De brandweer heeft eveneens gecheckt of de stof de grond is ingegaan. Dit bleek niet het geval.  

Vermoedelijk in het donker gedumpt

Team Milieu van de politie doet onderzoek naar de herkomst van het drugsafval en zoekt getuigen. Specialisten van Forensische Opsporing hebben in een onderzoek gisteren diverse sporen veilig gesteld, maar de onderzoekers hopen er achter te komen hoe lang de container daar heeft gelegen en waar hij vandaan komt en roept daarbij de hulp in van getuigen. Vermoed wordt dat de dumping in de donkere uren heeft plaatsgevonden, omdat illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker.

Iets verdachts gezien?

‘Mogelijk zijn er mensen die in de avonden en nachten voor woensdag 15 september iets verdachts hebben gezien, zoals verdachte voertuigen in de omgeving van de Langs de Akker, roept de politie op. Mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via het telefoonnummer 0800-7000. Ook kunnen mogelijke (dashcam-)beelden of tips online gedeeld worden met het onderzoeksteam via een tipformulier op de website van de politie (klik hier).

Schadelijk voor mens, dier, natuur

Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Nieuwe brug tussen Ouderkerk en Amstelveen: deze werkzaamheden volgen nog

Amstelveen - Er wordt hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug over rivier De Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, maar voordat de brugverbinding af is moet er nog flink wat gebeuren. De provincie Noord-Holland heeft een gedetailleerde planning vrijgegeven van de nog komende werkzaamheden.

Advertorial Gezondheid & welzijn gisteren 08:00

Tandarts ergernissen top 10

Amstelveen - Een bezoek aan de tandarts staat bij weinig mensen op de bucketlist. Veelal omdat men vaak (onnodig) bang is voor wat komen gaat. Zodoende haakt men liever op het laatste moment af, tot grote ergernis van de tandarts. Herkenbaar?

Amstelveen van voorheen 17 okt. 2021 20:22

Amstelveen van voorheen (269)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 269 een oude foto van de Handweg met Tuincentrum Konijnenburg en op de achtergrond De Poel.