Politie zoekt getuigen van gewelddadige woningoverval Westwijk

Politie zoekt getuigen van gewelddadige woningoverval Westwijk Foto: De vluchtauto werd aan de Amsteldijk teruggevonden. Davey Photography, Rob Franken

Amstelveen - De politie is op zoek naar getuigen van de gewelddadige woningoverval in Westwijk vanmorgen, waarbij de bewoners door drie daders werden bedreigd en werden vastgebonden.


- Lees verder onder deze advertentie -

De drie daders snelden er na de brute daad vermoedelijk vandoor in een zilverkleurige Volkswagen Polo, die later werd teruggevonden in een berm aan de Amsteldijk Zuid ter hoogte van de Nesserlaan. De recherche onderzoekt momenteel of de auto daadwerkelijk bij de woningoverval betrokken is en doet sporenonderzoek.

Hoofdwond

De recherche is gestart met het buurtonderzoek en roept getuigen dringend op om eventuele informatie met hen te delen. De overval had vanmorgen  (de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 september)  om 05.00 plaats aan de Godfried Bomanslaan in Amstelveen. Twee bewoners werden bedreigd en korte tijd vastgebonden. Eén slachtoffer is met een lichte hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Klopjacht tevergeefs

Kort na het incident is met behulp van de helikopter en speurhonden de zoektocht gestart naar de drie mannelijke verdachten met een donkere huidskleur, die alle drie in het zwart gekleed waren en bivakmutsen droegen.

Auto aan waterkant

De drie verdachten zijn dus mogelijk in de zilverkleurige Volkswagen Polo in de richting van de Amsteldijk gevlucht.  Mensen die rond 05.00 uur in de omgeving van de Godfried Bomanslaan iets opvallend hebben gezien of gehoord, of de auto hebben zien rijden, kunnen dat melden via 0900-8844. Ook als het informatie betreft van voor of na de woningoverval. Anoniem bellen kan via 0800-7000. 


Reacties