Davey Photography, Davey Baas
112

Politiebureau Buitenveldert ontruimd vanwege gevaarlijk explosief

Buitenveldert - Het politiebureau aan de Van Leijenberghlaan in Buitenveldert (Amsterdam) is dinsdagmiddag ontruimd gewesst vanwege de aanwezigheid van een explosief.

De entree van het politiebureau werd afgezet met linten; niemand mocht het politiebureau nog betreden. Het explosief lag in de kelder (depot) van het politiebureau en is volgens een politiewoordvoerder tussen eerder in beslag genomen goederen aangetroffen. Die goederen waren binnengebracht na een huiszoeking.

112_politiebureau_buitenveldert_dpdb_ontruiming.jpg

Na de verdachte vondst werd direct de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgetrommeld, die een onderzoek startte.

112_politiebureau_buitenveldert_dpdb_ontruiming2.jpg

Ook de brandweer was uit veiligheidsoverwegingen ter plaatse. De EOD concludeerde na uitvoerig onderzoek dat het om een gevaarlijk explosief object ging. Het object is uiteindelijk meegenomen en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

112_politiebureau_buitenveldert_dpdb_ontruiming3.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.