Motoragenten reden afgelopen woensdag rond en haalden tal van voertuigen naar de controlelocatie op het Stadsplein [Davey Photography, Davey Baas]
112

Politiecontrole Amstelveen: meer dan 60 bekeuringen en opvallende vondst in onderbroek verdachte

Amstelveen - De Amstelveense politie controleert er flink op los in de donkere maanden. Tijdens een grote controle op het Stadsplein afgelopen woensdag blijken meer dan zestig bekeuringen te zijn uitgedeeld en ook deed de politie later op de avond nog een opmerkelijke vondst bij het staande houden van een huurauto met daarin drie personen.

De grote controle werd woensdag tussen 18.30 en 20.30 uur gehouden op op het Stadsplein en later op de avond werd ook rond de Amsterdamseweg en de Oranjebaan gecontroleerd.

Veel bonnen voor verkeerde of geen verlichting

Een positief punt was dat geen enkele gecontroleerde bestuurder onder invloed reed, maar toch werden flink wat bonnen uitgedeeld. Opvallend was dat meer dan twintig bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet voeren van (juiste) verlichting (ook vier fietsers gingen op de bon). Ook werden vier bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met telefoon in de hand en konden vijf bestuurders geen rijbewijs tonen. Verder maakte de politie voor uiteenlopende zaken proces verbaal op, ook bij scooterrrijders.

Opmerkelijke vondst na ANPR-hit 

De opmerkelijkste ontdekking deed de politie later op de avond, nadat mototrrijders via een ANPR*-hit rond 23.00 uur op het spoor werden gebracht van een huurauto. Daarin begaven zich drie inzittenden, die niet op het huurcontract stonden, maar wel behoorlijk bekend waren in de politiesystemen.

De drie personen kwamen uit het midden van het land en konden niet verklaren wat ze in Amstelveen deden. Bij  het fouilleren werd bij een passagier een schroevendraaier aangetroffen tussen zijn broeksband en onderbroek. Ook had hij ‘werkhandschoentjes’ in zijn jaszak, wat duidde op inbrekerswerktuig: het is volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) in Amstelveen verboden dergelijk werktuig bij je te hebben. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. 

Onderbroek

Het viel de politie echter op dat de verdachte tijdens het vervoer erg onrustig op de achterbank bewoog. Op het politiebureau werd duidelijk waarom de verdachte niet bepaald lekker zat. Hij bleek na een grondige insluitingsfouillering ook nog een ruitentikker in zijn onderbroek te hebben zitten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de APV. De ruitentikker is evenals de schroevendraaier en de werkhandschoenen in beslag genomen. De politie heeft sterk het vermoeden dat met de aanhouding inbraken/diefstallen zijn voorkomen. Sowieso spreekt de politie van een geslaagde verkeerscontrole.

* ANPR staat voor automatische kentekenplaatherkenning. De afkorting ANPR staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera met ANPR-techniek leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie, bijvoorbeeld voor een lopend politieonderzoek. Bron: politie.nl


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.