Motoragenten reden afgelopen woensdag rond en haalden tal van voertuigen naar de controlelocatie op het Stadsplein [Davey Photography, Davey Baas]
112

Politiecontrole Amstelveen: meer dan 60 bekeuringen en opvallende vondst in onderbroek verdachte

Amstelveen - De Amstelveense politie controleert er flink op los in de donkere maanden. Tijdens een grote controle op het Stadsplein afgelopen woensdag blijken meer dan zestig bekeuringen te zijn uitgedeeld en ook deed de politie later op de avond nog een opmerkelijke vondst bij het staande houden van een huurauto met daarin drie personen.

De grote controle werd woensdag tussen 18.30 en 20.30 uur gehouden op op het Stadsplein en later op de avond werd ook rond de Amsterdamseweg en de Oranjebaan gecontroleerd.

Veel bonnen voor verkeerde of geen verlichting

Een positief punt was dat geen enkele gecontroleerde bestuurder onder invloed reed, maar toch werden flink wat bonnen uitgedeeld. Opvallend was dat meer dan twintig bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet voeren van (juiste) verlichting (ook vier fietsers gingen op de bon). Ook werden vier bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met telefoon in de hand en konden vijf bestuurders geen rijbewijs tonen. Verder maakte de politie voor uiteenlopende zaken proces verbaal op, ook bij scooterrrijders.

Opmerkelijke vondst na ANPR-hit 

De opmerkelijkste ontdekking deed de politie later op de avond, nadat mototrrijders via een ANPR*-hit rond 23.00 uur op het spoor werden gebracht van een huurauto. Daarin begaven zich drie inzittenden, die niet op het huurcontract stonden, maar wel behoorlijk bekend waren in de politiesystemen.

De drie personen kwamen uit het midden van het land en konden niet verklaren wat ze in Amstelveen deden. Bij  het fouilleren werd bij een passagier een schroevendraaier aangetroffen tussen zijn broeksband en onderbroek. Ook had hij ‘werkhandschoentjes’ in zijn jaszak, wat duidde op inbrekerswerktuig: het is volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) in Amstelveen verboden dergelijk werktuig bij je te hebben. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. 

Onderbroek

Het viel de politie echter op dat de verdachte tijdens het vervoer erg onrustig op de achterbank bewoog. Op het politiebureau werd duidelijk waarom de verdachte niet bepaald lekker zat. Hij bleek na een grondige insluitingsfouillering ook nog een ruitentikker in zijn onderbroek te hebben zitten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de APV. De ruitentikker is evenals de schroevendraaier en de werkhandschoenen in beslag genomen. De politie heeft sterk het vermoeden dat met de aanhouding inbraken/diefstallen zijn voorkomen. Sowieso spreekt de politie van een geslaagde verkeerscontrole.

* ANPR staat voor automatische kentekenplaatherkenning. De afkorting ANPR staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera met ANPR-techniek leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie, bijvoorbeeld voor een lopend politieonderzoek. Bron: politie.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.