Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen (2): dit is wat de partijen deze week kwijt wilden

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten. Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

GroenLinks prikt geen zwerfvuil maar grondstoffen

grondstoffen_groenlinks.jpg
AmstelveenZ noemde het in eerdere berichtgeving een zwerfvuilopruimactie, maar GroenLinks Amstelveen meldde afgelopen woensdag in een persbericht dat de schoonmaakactie die de partij eerder op studentencampus Uilenstede hield een grondstoffenprikactie betrof. Hoe dan ook: Uilenstede werd er een stuk schoner van… enne: ze vonden ook nog een geheimzinnige grondstof: een zak vol onbekend wit poeder.
Lees hier het orginele persbericht (GL)

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) presenteert kandidatenlijst

bba_top6_kieslijst_gemeenteraadsverkiezingen2.jpg
De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) presenteerde afgelopen vrijdag via een persbericht de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022: op de lijst een aantal nieuwe namen, maar ook diverse bekende gezichten. En een tip op de bbA-website: Frits Suer schreef  deze week een alom gewaardeerde en aangrijpende column over het werk van de Amstelveense politie.
Lees hier het originele persbericht (bbA). Tip: column van Frits Suer

Actief voor Amstelveen (AVA) presenteert eerste 10 kandidaten

kandidatenlijst_ava_gr_2022.jpg

Zondagavond laat kreeg AmstelveenZ een verkiezingslijst met de eerste tien kandidaten van Actief voor Amstelveen (AVA) in  de mailbox: ook hier staan diverse nieuwe namen op. Vier jaar geleden wist AVA te verrassen door als nieuwe partij twee zetels binnen te halen: AVA gaat in 2022 (natuurlijk) voor zetelwinst.
Lees hier het orginele persbericht (AVA).

VVD en GroenLinks willen sportaccomodatieplan

vvd_groenlinks_sportaccomodaties.jpg

VVD en GroenLinks, nog al eens lijnrecht tegenover elkaar in de lokale politieke arena, hebben de handen ineen geslagen en pleitten maandag in een gezamenlijk persbericht voor een Amstelveens sportaccomodatieplan.
Lees hier het volledige persbericht (VVD)

GroenLinks: jongeren zonder werk direct te helpen

stieneke_kruijer_groenlinks_amstelveen.jpg

GroenLinks roept gemeente Amstelveen op om - naar Utrechts voorbeeld - jongeren die een bijstandsuitkering aanvragen direct te helpen. Volgens de wettelijke regels moeten jongeren onder de 27 jaar, die zich bij de gemeente melden voor een uitkering, eerst vier weken zelfstandig op zoek gaan naar een baan, maar dat is volgens GL-raadslid Stieneke Kruijer nergens voor nodig. ’Jongvolwassenen die aan het loket komen voor een bijstandsuitkering, hebben vaak meerdere problemen. Door ze vier weken lang te laten wachten, raken ze mogelijk uit beeld. Dat is een slechte zaak’.
Lees hier het volledige persbericht (GL).

Over Politiek Plein Amstelveen

Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ bereiken. We horen het graag via info@amstelveenz.nl  We linken zoveel mogelijk naar de originele persberichten op de websites van de betreffende politieke partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.