Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen (3): persberichten uit de politiek

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten. Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

CDA trots op eerste rit met Wijkmobiel Uit & Thuis

meent_wijkmobiel_cda.jpg

Een initiatief CDA-raadslid Sandra van Engelen uit 2019 leidde recent tot de ingebruikname van De Wijkmobiel: een elektrisch autootje dat tegen een kleine vergoeding op aanvraag fijnmazig vervoer regelt voor ouderen, die anders in een sociaal isolement dreigen te raken. Mevrouw Door van der Haas was  medio december de eerste passagier die werd vervoerd met de Wijkmobiel Uit&Thuis, speciaal bestemd voor de wijken Middenhoven en Waardhuizen in Amstelveen. Ze werd na een feestelijke aftrap vanaf wijkcentrum De Meent naar huis gereden door verkeerswethouder Rob Ellermeijer.

Lees hier het volledige persbericht (website CDA)

VVD wil uitval Amsteltram snel tot een minimum beperken

Foto A Gerritsen tramhalte Poortwachter.jpg

Hoewel de VVD Amstelveen blij is met de nieuwe Amsteltram en de partij ook ziet dat deze goed gebruikt wordt door reizigers vindt VVD-raadslid Arjan Gerritsen dat de uitval van de tram snel tot een minimum beperkt moet worden. Het uitvalpercentage van de Amsteltram was in 2021 gemiddeld ruim 3% en daarmee gemiddeld vier keer hoger dan de norm die beneden de 1% ligt.

Over Politiek Plein Amstelveen

Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ bereiken. We horen het graag via info@amstelveenz.nl We linken zoveel mogelijk naar de originele persberichten op de websites van de betreffende politieke partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.