Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen (3): persberichten uit de politiek

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten. Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

CDA trots op eerste rit met Wijkmobiel Uit & Thuis

meent_wijkmobiel_cda.jpg

Een initiatief CDA-raadslid Sandra van Engelen uit 2019 leidde recent tot de ingebruikname van De Wijkmobiel: een elektrisch autootje dat tegen een kleine vergoeding op aanvraag fijnmazig vervoer regelt voor ouderen, die anders in een sociaal isolement dreigen te raken. Mevrouw Door van der Haas was  medio december de eerste passagier die werd vervoerd met de Wijkmobiel Uit&Thuis, speciaal bestemd voor de wijken Middenhoven en Waardhuizen in Amstelveen. Ze werd na een feestelijke aftrap vanaf wijkcentrum De Meent naar huis gereden door verkeerswethouder Rob Ellermeijer.

Lees hier het volledige persbericht (website CDA)

VVD wil uitval Amsteltram snel tot een minimum beperken

Foto A Gerritsen tramhalte Poortwachter.jpg

Hoewel de VVD Amstelveen blij is met de nieuwe Amsteltram en de partij ook ziet dat deze goed gebruikt wordt door reizigers vindt VVD-raadslid Arjan Gerritsen dat de uitval van de tram snel tot een minimum beperkt moet worden. Het uitvalpercentage van de Amsteltram was in 2021 gemiddeld ruim 3% en daarmee gemiddeld vier keer hoger dan de norm die beneden de 1% ligt.

Over Politiek Plein Amstelveen

Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ bereiken. We horen het graag via info@amstelveenz.nl We linken zoveel mogelijk naar de originele persberichten op de websites van de betreffende politieke partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.