Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen (5): persberichten uit de politiek

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten. Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de wekelijkse rubriek Politiek Plein Amstelveen de diverse politieke (pers-)berichten die bij de redactie zijn binnengekomen in één verzamelbericht.

PvdA: haast maken met opkoopbescherming
Foto A van den Bosch.jpg

De PvdA meldde maandagavond 3 januari dat Amstelveen haast moet maken met het invoeren van opkoopbescherming voor Amstelveense woningen.
Lees verder op PvdA Amstelveen

CDA: nieuwe lijsttrekker
arjensiegmanncdaamstelveen.JPG

Het CDA maakte zondagmorgen (9 januari 2022) wereldkundig dat Arjen Siegmann is gekozen tot lokaal CDA-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing in maart. Siegmann (48) volgt Pier Rienks op.
Lees verder op CDA Amstelveen

Over Politiek Plein Amstelveen

Aflevering 5 betreft de periode tussen zondag 2 januari 12.00 uur en zondag 9 januari 12.00 uur. Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ bereiken. We horen het graag via info@amstelveenz.nl We linken zoveel mogelijk naar de originele persberichten op de websites van de betreffende politieke partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. 


Meer nieuws

Algemeen 25 mei 2022 19:00

Vergroen je tuin in zeven stappen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen helpt inwoners graag om hun tuin groener te maken, vooral door tegels te verwijderen. Maar hoe kan je een versteende tuin het beste groen maken en waar moet je op letten? Daarvoor zijn zeven stappen op een rijtje gezet. De gemeente Amstelveen helpt ook door onder de vlag van het NK Tegelwippen oude tuintegels gratis op te halen, als deze worden vervangen voor groen.

Algemeen 25 mei 2022 15:38

Fietspad-primeur aan Handweg Amstelveen: speciale platen beter bestand tegen wortelopdruk

Amstelveen - Het nieuwe fietspad aan de Handweg in Amstelveen ( het deel tussen de Keizer Karelweg en de Museumspoorlijn) wordt uitgerust met speciale prefab elementplaten van beton die gemakkelijk in elkaar schuiven en meebewegen met mogelijke opdrukkende boomwortels. Het gebruik van deze ondergrond is een primeur in Amstelveen.

Algemeen 25 mei 2022 15:21

Familiebedrijf Meijers in Top 5 van Nederland

Amstelveen - Senior Accountmanager Robert Smit is al 23 jaar actief in de verzekeringsmakelaardij. Een jaar geleden koos hij voor Meijers in Amstelveen. ‘Met stip op 1 omdat Meijers een echt familiebedrijf is’, vertelt hij enthousiast. ‘Het bedrijf is ook maatschappelijk enorm betrokken en geeft haar werknemers alle ruimte om Oekraïense vluchtelingen te helpen.’

112 24 mei 2022 19:02

Ongeval met deelscooter

Amstelveen - Twee opzittenden van een deelscooter zijn dinsdagavond ten val gekomen in de wijk Bankras-Kostverloren, vermoedelijk na een incident met een grijs busje waarvan de bestuurder is doorgereden.