Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen (6): dit wilden de politieke partijen kwijt

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 verzamelt AmstelveenZ.nl in de wekelijkse rubriek Politiek Plein Amstelveen de diverse politieke (pers-)berichten die bij de redactie zijn binnengekomen in één verzamelbericht. 

PvdA presenteert verkiezingsprogramma

pvda_amstelveen_van_ballegooijen_100122.jpg

De PvdA meldde zondagavond 9 januari het verkiezingsprogramma 2022 rond te hebben. Het programma draagt de naam ‘Amstelveen voor iedereen’.
⇒ PvdA Amstelveen

Goed voor Amstelveen (Lijst Höcker): in de bres voor wilde dieren

hocker_lh_jacqueline.jpg

Lijst Höcker, dat straks verder gaat als Goed voor Amstelveen, wil meer duidelijkheid over het lokale beleid omtrent het houden van wilde dieren in Amstelveen zo meldde Jacqueline Höcker maandag 10 januari in een persbericht.
⇒ Goed voor Amstelveen

AVA neemt gedachtegoed OCA over

ouderenpartij_oca_amstelveen.jpg

Actief voor Amstelveen meldde woensdagmiddag in een persbericht het gedachtengoed van ouderenpartij OCA over te nemen: die partij is opgehouden te bestaan en sluit zich aan bij AVA.
⇒ AVA

BVNL

bvnldoet gemeenteraadsverkiezingen amstelveen.jpeg

De nieuwe partij BVNL verweet het College van B en W donderdag weinig tot niets te doen voor ondernemers in Amstelveen. Daarnaast riep de partij afgelopen zaterdag het College van B en W op de horeca toe te staan om de deuren te openen ondanks de lockdown.
⇒ BVNL Amstelveen

VVD maakt zich druk over lockdown

herbert_raat_amstelveen_wethouder_politiek_01

VVD-lijsttrekker Herbert Raat liet donderdag weten dat hij vurig hoopte op versoepelingen van het lockdown-beleid, net als veel Amstelveners. Hij sprak met AmstelveenZ en de lokale omroep RTVA. Die versoepelingen kwamen er, maar niet voor de horeca en culturele sector.
⇒ VVD Amstelveen

SP wil opening buitenzwembad De Meerkamp

sp_meerkmap_klein.jpg

De SP maakt zich hard voor de opening van buitenbad De Meerkamp en bracht daarover vrijdag een persbericht uit. De partij is van mening dat het College van B en W de hand op de knip houdt.
⇒ SP Amstelveen

Politiek Plein Amstelveen (6)

Aflevering 6 beslaat de periode tussen zondag 9 januari 12.00 uur en zondag 16 januari 12.00 uur. We linken zoveel mogelijk naar de originele persberichten op de websites van de betreffende politieke partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ bereiken. We horen het graag via info@amstelveenz.nl


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.