Amstelveenz.nl

Politiek Plein Amstelveen (6): dit wilden de politieke partijen kwijt

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 verzamelt AmstelveenZ.nl in de wekelijkse rubriek Politiek Plein Amstelveen de diverse politieke (pers-)berichten die bij de redactie zijn binnengekomen in één verzamelbericht. 

PvdA presenteert verkiezingsprogramma

pvda_amstelveen_van_ballegooijen_100122.jpg

De PvdA meldde zondagavond 9 januari het verkiezingsprogramma 2022 rond te hebben. Het programma draagt de naam ‘Amstelveen voor iedereen’.
⇒ PvdA Amstelveen

Goed voor Amstelveen (Lijst Höcker): in de bres voor wilde dieren

hocker_lh_jacqueline.jpg

Lijst Höcker, dat straks verder gaat als Goed voor Amstelveen, wil meer duidelijkheid over het lokale beleid omtrent het houden van wilde dieren in Amstelveen zo meldde Jacqueline Höcker maandag 10 januari in een persbericht.
⇒ Goed voor Amstelveen

AVA neemt gedachtegoed OCA over

ouderenpartij_oca_amstelveen.jpg

Actief voor Amstelveen meldde woensdagmiddag in een persbericht het gedachtengoed van ouderenpartij OCA over te nemen: die partij is opgehouden te bestaan en sluit zich aan bij AVA.
⇒ AVA

BVNL

bvnldoet gemeenteraadsverkiezingen amstelveen.jpeg

De nieuwe partij BVNL verweet het College van B en W donderdag weinig tot niets te doen voor ondernemers in Amstelveen. Daarnaast riep de partij afgelopen zaterdag het College van B en W op de horeca toe te staan om de deuren te openen ondanks de lockdown.
⇒ BVNL Amstelveen

VVD maakt zich druk over lockdown

herbert_raat_amstelveen_wethouder_politiek_01

VVD-lijsttrekker Herbert Raat liet donderdag weten dat hij vurig hoopte op versoepelingen van het lockdown-beleid, net als veel Amstelveners. Hij sprak met AmstelveenZ en de lokale omroep RTVA. Die versoepelingen kwamen er, maar niet voor de horeca en culturele sector.
⇒ VVD Amstelveen

SP wil opening buitenzwembad De Meerkamp

sp_meerkmap_klein.jpg

De SP maakt zich hard voor de opening van buitenbad De Meerkamp en bracht daarover vrijdag een persbericht uit. De partij is van mening dat het College van B en W de hand op de knip houdt.
⇒ SP Amstelveen

Politiek Plein Amstelveen (6)

Aflevering 6 beslaat de periode tussen zondag 9 januari 12.00 uur en zondag 16 januari 12.00 uur. We linken zoveel mogelijk naar de originele persberichten op de websites van de betreffende politieke partijen, maar soms heeft een partij het persbericht zelf (nog) niet gepubliceerd. In dat geval verwijzen we naar de homepage van die partij. Mis jij een (pers-)bericht in de rubriek Politiek Plein Amstelveen? Het kan zijn dat niet alle berichten AmstelveenZ bereiken. We horen het graag via info@amstelveenz.nl


Meer nieuws

Algemeen 25 mei 2022 19:00

Vergroen je tuin in zeven stappen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen helpt inwoners graag om hun tuin groener te maken, vooral door tegels te verwijderen. Maar hoe kan je een versteende tuin het beste groen maken en waar moet je op letten? Daarvoor zijn zeven stappen op een rijtje gezet. De gemeente Amstelveen helpt ook door onder de vlag van het NK Tegelwippen oude tuintegels gratis op te halen, als deze worden vervangen voor groen.

Algemeen 25 mei 2022 15:38

Fietspad-primeur aan Handweg Amstelveen: speciale platen beter bestand tegen wortelopdruk

Amstelveen - Het nieuwe fietspad aan de Handweg in Amstelveen ( het deel tussen de Keizer Karelweg en de Museumspoorlijn) wordt uitgerust met speciale prefab elementplaten van beton die gemakkelijk in elkaar schuiven en meebewegen met mogelijke opdrukkende boomwortels. Het gebruik van deze ondergrond is een primeur in Amstelveen.

Algemeen 25 mei 2022 15:21

Familiebedrijf Meijers in Top 5 van Nederland

Amstelveen - Senior Accountmanager Robert Smit is al 23 jaar actief in de verzekeringsmakelaardij. Een jaar geleden koos hij voor Meijers in Amstelveen. ‘Met stip op 1 omdat Meijers een echt familiebedrijf is’, vertelt hij enthousiast. ‘Het bedrijf is ook maatschappelijk enorm betrokken en geeft haar werknemers alle ruimte om Oekraïense vluchtelingen te helpen.’

112 24 mei 2022 19:02

Ongeval met deelscooter

Amstelveen - Twee opzittenden van een deelscooter zijn dinsdagavond ten val gekomen in de wijk Bankras-Kostverloren, vermoedelijk na een incident met een grijs busje waarvan de bestuurder is doorgereden.